Hulp nodig? Je staat er niet alleen voor.

Wat is cliëntondersteuning?
Het is niet altijd makkelijk om zorg en ondersteuning zelf te moeten regelen. Soms zou u willen dat er iemand naast u staat. Iemand die u kan helpen bij de voorbereiding van een lastig gesprek. Of iemand die meegaat naar een belangrijke afspraak. Een gesprek hoeft u namelijk niet alleen te voeren. U mag altijd iemand vragen om erbij te zijn. Soms kan een familielid, vriend of goede buur een handje helpen. Maar dat geldt niet voor iedereen. Voor die inwoners zijn er zogenaamde cliëntondersteuners. Dit is een onafhankelijke professional of vrijwilliger die inwoners van Helmond bijstaat.

MEE De Meent Groep is één van de organisaties in Helmond waar je kunt aankloppen voor een cliëntondersteuner. Gratis en zonder doorverwijzing.

MEE richt zich op inwoners met een verstandelijke of lichamelijke beperking, autisme, niet aangeboren hersenletsel of chronische ziekte en hun naasten.

Wil je graag meer weten over ons aanbod en of wij misschien iets voor jou kunnen betekenen? Neem vrijblijvend en gratis contact op. Bel naar ons Servicepunt 088 465 35 55 of stuur een mail naar mee@meedemeentgroep.nl.

Wij denken graag met je mee!

Meer weten? Klik hier om de folder van Gemeente Helmond te openen over cliëntondersteuning.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Stichting MEE Zuidoost Brabant

Missie Ons ideaal is een inclusieve samenleving waarin mensen met een beperking gewoon kunnen deelnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *