Idee voor Tiny Forest; eerst onderzoek locaties woningbouw

Helmond staat de komende jaren naast de opgave om de stad groener te maken, ook voor een enorme woningbouwopgave. Daarom wordt elk stukje grond in de stad bekeken of er in de toekomst wellicht woningbouw mogelijk is. Dus ook het stukje grond tussen Rijpelbaan, Sjef de Kimpepad en Rijpelbergseweg. De SP noemde eerder deze locatie als een mogelijke plek voor het planten van een Tiny Forest.

In maart stelde de SP-fractie schriftelijke vragen over de landelijke doelstelling om miljoenen bomen te planten. Maar, er is gebrek aan ruimte. De fractie wilde meedenken en kwam toen met het idee voor een Tiny Forest op het stukje grond tussen Rijpelbaan, Sjef de Kimpepad en Rijpelbergseweg. “Het ligt deels onder de hoogspanningsleiding daar, wat sinds jaar en dag wordt ingezaaid met mais en naar wij dachten al twee keer touwhennep. Volgens ons kan hier een Tiny Forest worden aangelegd met onder de hoogspanningsleiding zelf een stukje kruidig grasland met aan de rand ervan wat laagblijvende struiken. Alles natuurlijk met inlands plantmateriaal.”

Burgemeester en wethouders antwoorden nu dat zij eerst het onderzoek naar mogelijk beschikbare bouwgrond afwachten, om dan in samenhang locaties aan te wijzen voor de aanleg van woningen, groen en/of extra bossen. “We onderschrijven met u de noodzaak om Helmond verder te vergroenen. Daarom inventariseren we komende periode welke potentie er is voor de ontwikkeling van natuur in de openbare ruimte en op gemeentelijke percelen. Hierbij kijken we breder dan alleen de mogelijkheden voor de aanleg van stukken bos.

Onder andere bij Kindcentrum De Stroom werd een Tiny Forest geplant. Al op meer plekken in Helmond is dat gebeurd (Foto: Archief DiH)

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door SP Socialistische Partij Helmond

SP Helmond is opgericht in 1972. Met ruim 400 leden is de SP in ledental de grootste partij van Helmond. Het brede terrein waarop de SP actief is, maakt het voor vrijwel iedereen mogelijk om een steentje bij te dragen. Méér hulp is altijd welkom dus aarzel niet en doe mee! https://helmond-2022.sp.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.