IKC Trudo opent groen schoolplein

Het heeft even geduurd maar een initiatief van enkele ouderen is nu werkelijkheid geworden en gerealiseerd. Het was de wens om het schoolplein op te knappen en er een mooie en groene speelplek van te maken. Er werd om een subsidie gevraagd, die ze ook hebben gekregen, en met een eigen bijdrage van de school kon het project worden uitgevoerd.

Het lerarenteam, de leerlingenraad en een werkgroep van ouders gingen om de tafel zitten en beraadslagen, hoe het plein er uit zou komen te zien. Ook is er intensief contact geweest met de gemeente. Toen kon men beginnen met de realisatie.

Er moesten op het plein enkele plekjes komen die aantrekkelijk moesten zijn voor de kinderen. Onder andere een natuurlijke omgeving, een rustig plekje om te zitten naast het voetbalveldje. Ook komt er een vlindervriendelijke stukje tuin worden gemaakt. Er worden dan af en toe lessen gegeven op die rustige plekjes. De kinderen kunnen daar ook lunchen en er zouden wat tegels verwijderd worden zodat het (regen) water makkelijk weg kan lopen.

Voor de begroeiing werd er de firma Rooijakkers tuin en park ingeschakeld, die hebben er echt een stukje paradijs van gemaakt. Ze hebben enkele fruitboompjes gepland zodat er tijdens de kooklessen ook wat fruit geplukt kon worden. En natuurlijk waren er ook sponsoren die het project hebben mogelijk gemaakt.

Op maandag, 9 januari, was het zover. Het plein lag er mooi en schoon bij en nu hoefde het alleen nog maar in gebruik worden genomen. De directrice Sandra van den Akker was trots als een pauw en dat was dik verdient. Wethouder Cathalijne Dortmans zou de opening verrichten en dan stond niets meer in de weg voor de leerlingen om heerlijk te kunnen spelen.

Er was een select groepje genodigden die de opening mochten mee maken. Na een kort woordje van de directrice kreeg de vorige directrice, Gonnie Verhagen de microfoon en die sprak haar bewondering uit voor dit mooie plein. Toen nog even iemand van de firma Rooijakkers en daarna was het de beurt aan de wethouder. Er waren twee leerlingen, Lou en Liv, uitgenodigd om met de wethouder het lint door te knippen. Toen dit eenmaal achter de rug was waren de leerlingen niet meer te houden. De kinderen stroomden naar diverse plaatsen op het plein om te klimmen, van een glijbaan af te glijden of lekker in de zandbak te ravotten. In ieder geval was het groene speelplein een geweldige oplossing waar menig kind nog uren spelen kan…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.