In 2023 kan Helmond plonzen op De Braak

In april van dit jaar moet het Con Brio gebouw op sportpark de Braak tegen de vlakte. Op die plek moet een nieuw zwemcentrum herrijzen. De plek wordt de nieuwe locatie van De Wissen. De bouw start volgens de plannen begin 2022.

Het zwemcentrum krijgt in ieder geval een wedstrijdbad van 25 meter bij 15 meter en daarnaast ook nog een doelgroepenbad van dezelfde afmeting. Ook aan de kleinste Helmonders is gedacht, want de nieuwe locatie krijgt een kleuterbad. Ook zullen er voorzieningen zoals toiletten, douches, eetgelegenheden en dergelijken gebouwd worden.

Meepraten over het zwembad

Omwonenden en belangstellenden kunnen meepraten over de bouw van het zwembad. De gemeente wil in gesprek met gebruiksgroepen om ervoor te zorgen dat het zwembad aan vele wensen kan voldoen. Aanmelden voor deze gesprekken kan door een mail te sturen naar j.alkema@helmond.nl. Elke drie maanden wordt er een (digitale) bijeenkomst gehouden om te praten over de voortgang en om de inbreng van de belangstellenden te horen.

Het huidige zwembad, gelegen aan de Keizerin Marialaan, blijft open totdat de nieuwbouw open gaat. “We willen zorgen voor continuïteit”, zegt Jacob Alkema projectbegeleider vanuit de gemeente. “De Wissen sluit geen dag eerder dan dat het nieuwe zwembad geopend is.”

Foto: Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Liam Toll - Redactie

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek, schrijft verhalen en houdt interviews voor de nieuwsuitzendingen.

Dit artikel heeft 2 reacties

 1. Avatar
  Diny Reply

  Zouden jullie ook aan een buitenbad kunnen denken!!!!
  Voor Een stad met zoveel inwoners zou dat heel normaal zijn

 2. Avatar
  Chantal Reply

  Niet alleen een buitenbad maar ook recreatief zwemmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *