In Beweging Tegen Kanker rondom het kasteel

In Beweging Tegen Kanker Helmond/Laarbeek (de opvolger van de Samenloop voor Hoop) is een 26-uurs evenement waar beweging, verbinding en saamhorigheid centraal staan. In het weekend van 25-26 juni wordt er rondom het Kasteel van Helmond samen bewogen tegen kanker. Van zaterdag 14.00 uur tot zondag 16.00 uur gaan verschillende teams in estafettevorm wandelen.

In beweging tegen kanker Helmond 2022Tijdens en voor het evenement proberen wordt er geld opgehaald. Het geld wordt verdeeld over drie lokale goede doelen die een positieve bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker: Inloophuis de Cirkel, Hospice de Populier en het Elkerliek Ziekenhuis, afdeling Oncologie.

Tijdens het evenement zal er in de kasteeltuin een markt worden gehouden, waarbij de teams diverse acties en activiteiten organiseren om zoveel mogelijk geld op te halen voor de drie goede doelen. Er is ook een amusementsprogramma met o.a. diverse artiesten, dansers etc.

Voor de kinderen is er het gehele weekend een heus kinderplein. Een plein met allerlei activiteiten met o.a. een springkussen, schminken en een kabelbaan en wat lekkers tegen een kleine vergoeding.

Zondagochtend 26 juni van 10.00 uur tot 10.30 uur een Kinderloop. Tijdens de Kinderloop zullen de kinderen samen met de teams rondom het Kasteel van Helmond gaan wandelen. Kinderen mogen hier gratis aan deelnemen en na de Kinderloop is er nog een verrassing.

25 juni vindt er ’s avonds een indrukwekkende Lichtjesceremonie plaats. Waarbij de looproute wordt verlicht met ontelbare Wenszakken en worden aangekleed met Wenskaarten. Graag Wenszakken en of Wenskaarten tegen een kleine vergoeding kopen? Dan kan dat bij Inloophuis de Cirkel, Evertsenstraat 19 en ze worden ook verkocht tijdens het evenement.

Samen bewegen tegen kanker

Mee bewegen tegen kanker? Als eregast, deelnemer, vrijwilliger of als gast.  Bekijk onze site voor meer informatie www.inbewegingtegenkanker.com

Foto: Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.