In carnavalsduel verzaakt Helmond Sport wéér

Helmond Sport heeft vanavond in Velsen-Zuid een pijnlijke nederlaag geleden tegen Telstar. Aan de overwinning van de Witte Leeuwen viel niets af te dingen, de formatie van Bob Peeters presteerde ondermaats.

De aan het einde van dit seizoen vertrekkende trainer had deze competitie al negen keer dezelfde spelers opgesteld als in de daaraan voorafgaande wedstrijd. Daarmee is hij ‘koploper’ in de KKD. Een tiende keer was vanavond onmogelijk vanwege de blessure van Michel Ludwig. Botos nam zijn plek op het middenveld over en Joseph Amuzu mocht in de basis beginnen als linksbuiten.

Bij de thuisclub was in de afgelopen week hoofdtrainer Mike Snoei weggestuurd, zijn voormalige assistent en clubicoon Anthony Correia nam de honneurs waar, dit samen met Ulrich Landvreugd. Dit duo moest niet alleen de geschorste Mitch Apau missen (het was de eerste keer dat deze verdediger sinds zijn komst naar ‘De Witte Leeuwen’ niet in de basis stond), maar ook clubtopscorer Zakaria Eddahchouri ontbrak.

Telstar start sterk

In deze gemankeerde formatie had de hekkensluiter van de KKD een prima start. De eerste doelpoging leverde meteen een treffer op. De in de diepte gestuurde spits Youssef El Kachati kon de opstuitende bal meteen voorbij doelman Van der Steen schieten (16’ ;1-0). Na deze openingstreffer bleef de thuisclub de betere ploeg, zo had Danzell Gravenberch binnen twee minuten tijd twee opgelegde kansen. De eerste kopte hij net over, de tweede schoot hij net over nadat hij fraai Flor Van den Eynden van zich had opgeschud.

De onverwachte gelijkmaker van Helmond Sport kwam volledig op naam van Martijn Kaars. Nadat hij op een meter of twintig van het doel werd aangespeeld schiep hij ruimte om met een hard en geplaatst schot af te ronden (29’ ;1-1). Een minuut later herhaalde hij dit kunstje nog eens, maar moest vervolgens met zijn linker afronden, dit schot was voor Ronald Koeman jr. wel te keren.

Voor Wouter van der Steen viel er voor de rust echter geen eer te behalen. Nadat zowel Kreekels als Krätschmer hun tegenstanders in eigen doelmond teveel ruimte hadden gegeven kon Youssef El Kachati van korte afstand hard uithalen (36’ ;2-1). Net voor het rustsignaal zag de Helmondse doelman Jayden Turfkruier vrij op zich afkomen, laatstgenoemde had het overzicht om Christos Giousis een niet te missen kans te geven (44’ ;3-1).

Slotoffensief ‘mizunalle’ komt te laat

Trainer Bob Peeters wisselde onder de rust de ene rechtsback (Doke Schmidt) voor de andere (Bram van Vlerken), daarnaast kwam Joeri Schroijen als linksbuiten in het veld. Joseph Amuzu verhuisde naar de rechtervleugel waar hij ook weinig in het spel voorkwam. Helmond Sport had er sowieso moeite mee om het spel te maken, al kreeg het via een penalty wel een opgelegde kans om terug in de wedstrijd te komen. Devon Koswal maakte een wilde en volstrekt onnodige tackle in eigen strafschopgebied waarbij hij ook Anthony van den Hurk raakte, scheidsrechter Peeters bestrafte dit tevens met een gele kaart. Martijn Kaars liet dit buitenkansje vanaf elf meter echter liggen, zijn schot ging via de keeper en de paal weer terug het veld in.

Met het inbrengen van een tweetal spelers werd een kwartier voor tijd het sein gegeven om volgens het in deze carnavalstijd bekende motto ‘Mizunalle..!!’ massaal in de aanval te gaan. De nieuwe spits Álvaro Marín bracht de spanning terug om een voorzet vanaf de achterlijn binnen te tikken (82’ ;3-2), maar verder zou het slotoffensief niets meer opleveren.

Opstelling Helmond Sport:
Wouter van der Steen; Doke Schmidt (46’ Bram van Vlerken), Flor Van den Eynden, Pius Krätschmer (75’ Álvaro Marín), Mees Kreekels; Enrik Ostrc, Giannis-Fivos Botos; Mohamed Mallahi (46’ Joeri Schroijen),  Martijn Kaars, Anthony van den Hurk (90’ Elmo Lieftink), Joseph Amuzu (75’ Lucas Vankerkhoven).
Geel: Schmidt (27’; neerhalen tegenstander), Botos (32’ ;neerhalen tegenstander) en Marin (87’ ;neerhalen tegenstander).
Op de bank en niet ingevallen: Håkon Lorentzen, Peter van Ooijen, Robin Mantel (keeper) en Ramón ten Hove (keeper).
Afwezig: Michel Ludwig, Arno Van Keilegom, Bryan van Hove, Michael Chacon en Mohammed Amin Doudah.

Verslag via Helmond Sport
Foto: Wim van de Broek

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Ivo Mikkers - Redactie

Ivo Mikkers Redactie ondersteuning DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *