Informatie over verstrekking persoonsgegevens

Alle inwoners van de gemeente zijn opgenomen in de Basisregistratie Personen (BRP). In de BRP staan gegevens zoals de naam, geboortedatum, adres, ouders, kinderen enz. Het belangrijkste doel van de BRP is de verstrekking van deze gegevens aan overheidsorganisaties en derden. Dit is namelijk geregeld in de wet BRP. In sommige gevallen kunt u de verstrekking van uw gegevens tegenhouden.

Dit heet officieel ook wel verstrekkingsbeperking. De verstrekkingen aan overheidsorganisaties kan niet worden tegenhouden. Overheidsorganisaties hebben de persoonsgegevens namelijk nodig voor hun (wettelijke) taken. Dit zijn bijvoorbeeld: de Belastingdienst, Sociale Verzekeringsbank (SVB), Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) .

Aan sommige derden kan de verstrekking van de gegevens wel worden tegenhouden. Derden zijn andere organisaties of personen, dan de desbetreffende persoon of de overheidsorganisatie. Dit zijn bijvoorbeeld: pensioenfondsen, Stichting Interkerkelijke Leden Administratie (SILA), advocaten en particulieren. De gemeente verstrekt de gegevens nooit zomaar aan derden.

Wilt u verstrekkingsbeperking aanvragen of wilt u meer informatie

Er kan gebeld worden met het Klant Contact Centrum op telefoonnummer 14-0492. Dat kan elke werkdag tussen 8.30 en 17.00 uur. Ook op de website van  www.helmond.nl/verstrekkibgsbeperking is informatie te vinden.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *