Informatieavond KBO Stiphout-Warande over ‘langer thuis wonen’

‘Langer thuis wonen’: het is een hot item, aangezien meer en meer ouderen hiermee te maken krijgen. Tekorten in de woningbouw, complexe protocollen en veel partijen die een rol spelen bij het veranderen van woning én een toenemende druk op mantelzorgers. De KBO-afdeling Stiphout-Warande wil graag een steentje bijdragen aan de nationale discussie en doet dat met een informatiebijeenkomst op vrijdag 26 april. Met als thema: ‘Levensbestendig wonen’, als opmaat naar de toekomst. 

Het initiatief voor de avond komt eigenlijk vanuit de bezoekers van een eerder georganiseerde avond, geeft KBO Stiphout-Warande aan: “Bezoekers van die eerste avond hebben aangegeven verder te willen praten over wonen en de woning. Door de complexiteit en de vele partijen en protocollen die een rol spelen bij veranderen van woning, de tekorten in de woningbouw et cetera, worden we min of meer gedwongen om zo lang mogelijk in de eigen woning te blijven wonen.” De tweede bijeenkomst gaat dan ook over langer thuis wonen.

Nadenken over levensbestendig wonen.
Volgens de KBO-afdeling denkt lang niet iedereen goed na over zijn of haar woning. En of iemands woonomgeving wel zo geschikt is om in te wonen naarmate je ouder bent of wordt. “Voor veel mensen is dat een ver-van-hun-bed-show. Of door de leeftijd een gepasseerd station. Toch is het belangrijk om op tijd na te denken of je woning ook nog bij je past als je ouder bent. De meeste mensen willen immers graag zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Of je wordt daar door omstandigheden zelfs toe gedwongen. Voor iedereen is de ideale woonsituatie anders. En of je nu kiest voor verhuizen of op dezelfde plaats blijven: deze onderwerpen zijn belangrijk om over na te denken. Is je woning nog wel geschikt daarvoor? Moeten er aanpassingen komen? Kan dat door iemand bekeken worden? Waar moet ik meer aan denken? Hoe kan de situatie veranderen? Zijn er voorzieningen voorhanden?”

Samen over praten
Over al dit soort vragen wil de KBO afdeling Brabant graag praten met belangstellenden. Daarom houdt zij op vrijdag 26 april vanaf 20.00 uur een informatiebijeenkomst in zalencentrum De Smed aan de Dorpsstraat in Stiphout. Aanwezig die avond is ook Edith Mosterd van KBO-Brabant. Zij informeert bezoekers onder meer over de gratis huistest met adviezen. Ook staat er die avond een stand van de Medicura zorgwinkel, met hulpmiddelen voor het langer thuis kunnen wonen.

Alle ouderen zijn welkom, maar ook hun kinderen, buren, mantelzorgers of gewoon belangstellenden. De entree is gratis en twee keer koffie/thee is ook gratis.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *