Informatieavond over Broodfonds in Helmond

Helmond krijgt een Broodfonds bij voldoende aanmeldingen. Het Broodfonds is een succes door heel Nederland. Kleine zelfstandige ondernemers spreken af om elkaar te steunen bij arbeidsongeschiktheid. Het Broodfonds is een sociaal vangnet voor en door ondernemers en bestaat al veertien jaar.

Er zijn in de omgeving van Helmond al 4 Broodfondsen, waar veel mensen uit Helmond aan deelnemen. Omdat er voldoende behoefte is, komt er nu een nieuwe informatieavond in Helmond zelf,  zodat de mensen die ook mee willen doen zich aan kunnen sluiten.

Veel ondernemers hebben geen financieel vangnet als zij arbeidsongeschikt worden. Als oplossing ontwikkelde een groep ondernemers het Broodfonds. In een Broodfonds kennen en vertrouwen de deelnemers elkaar. Iedereen die meedoet stort maandelijks een bedrag op een eigen rekening, wordt iemand arbeidsongeschikt dan ontvangt diegene van iedereen een bedrag om van te leven.

Het Broodfonds is er voor alle soorten ondernemers, zowel zzp’ers als zelfstandigen met een BV of VOF. De maximaal vijftig deelnemers leggen geld in op individuele rekeningen. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt, krijgt die van de anderen tijdelijk financiële steun.

Ondernemers die van plan zijn om in Helmond een Broodfonds te starten of mensen zoeken waarbij ze zich aan kunnen sluiten zijn welkom  op de informatieavond over het Broodfonds.

Informatieavond 

Maandag 12 oktober (19.00 uur inloop) start 19.30 uur
Wijkhuis Bredeschool De Fonkel, Prins Karelstraat 123, 5701 VL Helmond

Aanmelden vooraf via de website.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Fee Roelofsen

Fee Roelofsen Stagiaire redactie DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *