In week 39 was de officiële ingebruikname van het watertappunt bij de Antoon van Dijkschool. Er zijn inmiddels op 7 basisscholen in Helmond watertappunten geïnstalleerd.

De officiële ingebruikname van het watertappunt bij de Antoon van Dijkschool was al een aantal keren uitgesteld vanwege corona, maar nu was het eindelijk zover

Cathalijne Dortmans, wethouder in Helmond, verrichtte de opening en deelde de bidons uit van JIBB+. Het idee om kinderen meer water te laten drinken kwam van het JIBB+, de GGD, de gemeente en zeven basisscholen. De gedachte hierachter is om de kinderen op de basisschoolleeftijd meer water te leren drinken, zodat dit op latere leeftijd vanzelfsprekend wordt. Brabant Water is ook gekomen met een aantal handige tips om water drinken te stimuleren.

Peter de Krey, directeur Antoon van Dijkschool, zegt in de lessen meer aandacht te besteden aan water drinken. De Antoon van Dijkschool heeft in totaal drie watertappunten rondom de school. De kinderen kunnen wel water drinken in de klas, maar het is belangrijk dat ze ook water kunnen drinken in de vrije tijd. Water is veel gezonder, dan de pakjes drinken die zogenaamd gezond zijn, maar vol suiker zitten. Door geen  pakjes drinken te gebruiken, wordt ook het milieu gespaard. Er is minder afval door gebruik van herbruikbare bidons.

Door een nieuwe subsidieronde kunnen ook MBO- en VO-scholen subsidie aanvragen om watertappunten te plaatsen.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Omroep Helmond

Omroep Helmond, het lokale TV en Radio station van Helmond Stadsradio Helmond is al vanaf 1984 in de lucht (FM 107.2 Mhz) en op de kabel (FM 94.4 mhz). Onze organisatie heeft ook de beschikking over een TV - kanaal op de kabel frequentie 256, en UPC digitaal kanaal 31.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *