Ingrid Dümpel (79) van het DitisHelmond radioprogramma Soerabaja Calling en Boekenplank is maandag onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Ingrid woont in Boekel en kreeg daar dan ook de koninklijke versierselen opgespeld. Ze is een vrouw met een missie: “Zij wil de Indische cultuur duidelijk maken aan anderen door middel van voordrachten, lezingen en radioprogramma’s, zodat er wederzijds begrip groeit.”

Vanuit die missie ontplooide zij verschillende activiteiten: schrijven van kinderboeken zoals Kantjil en Vos. De opbrengst van de boeken komt ten goede voor de opleiding van pleegkinderen in Indonesië. Zij schrijft de verhalen voor kinderen, om te vertellen wat Indië is, hoe de jeugd van een Indisch kind in naoorlogse jaren was, en om Indië dichtbij te brengen.

In de periode 1996 – 2016 was zij vrijwilliger bij de Omroep Centraal Gemert-Bakel. Zij verzorgde de presentatie van het programma gericht op de Indische gemeenschap met diverse onderwerpen en muziek. Van 1998  tot in 2018 was zij vrijwilliger bij de Stichting Tong Tong te Den Haag. Zij fungeerde als spreker en presentator.

DitisHelmond

Sinds 2005 is zij vrijwilliger bij DitisHelmond radio. Ook is zij sinds 2015 organisator van de Indië Herdenking Helmond. Zij is kartrekker van een werkgroep die sinds 2015 de herdenking van de capitulatie van Japan op 15 augustus 1945 in Nederlands-Indië ten behoeve van de Indische gemeenschap en de Indië-veteranen organiseert.

Omdat de fysieke herdenking in Helmond het afgelopen jaar niet door kon gaan, besloot de Werkgroep Indië Herdenking een eenmalig herdenkingstijdschrift uit te geven met interviews, verhalen, leestips, als herinnering aan 75 jaar vrijheid. Zij was mede initiatiefnemer.

 

Video: BLOKTV in Boekel

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Liam Toll - Redactie

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek, schrijft verhalen en houdt interviews voor de nieuwsuitzendingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *