Momenteel loopt er een haalbaarheidsonderzoek naar de oprichting van een burgercoöperatie voor de Helmondse wijk Rijpelberg: BC De Rijpel. Tegelijk is er een online enquête beschikbaar. Met het onderzoek en de enquête willen de initiatienemers bekijken of er voldoende draagkracht is voor een burgercoöperatie.

Volgens de initiatiefnemers hebben de ‘overheid en de markt de afgelopen jaren flinke steken laten vallen’. “Burgers kunnen best zelf een aantal zaken zelfstandig rechtbreien. En daarbij een aantal zaken beter voor zichzelf regelen dan dat de overheid of de markt dat doen”, aldus BC De Rijpel in oprichting. “In eerste instantie zijn de plannen gericht op de wijk Rijpelberg, maar een groter gebied is zeker mogelijk.” BC De Rijpel wil meteen een paraplu-coöperatie zijn met vier grote thema’s: welzijn, centrale, groen en vervoer. “BC De Rijpel kan op vele uiteenlopende manieren mensen samenbrengen. Of het nou gaat om geld besparen of meer sociale cohesie.”

Compleet beeld

Aan het begin van het nieuwe jaar wil de werkgroep liefst een zo compleet mogelijk beeld hebben. “Zodat we kunnen beslissen of het een go of no-go wordt.” Daarom heeft zij voor het onderzoek een aantal inloopavonden gepland. Elke dinsdag- en donderdagavond vanaf 7 november is iedereen welkom in wijkhuis De Brem. Je kunt dan meedenken en -praten over de (on)mogelijkheden van een burgercoöperatie. Ook is een online enquête beschikbaar die open staat tot 1 januari 2024. De vragenlijst vind je op de website van BC De Rijpel.

Agenda

De inloopavonden vinden plaats elke dinsdag en donderdag tussen 7 november en 21 december, dus:

  • 7,9,14,16,21,23,28 en 30 november 2023
  • 5,7,12,14, 19 en 21 december 2023

Tussen 19.30 en 20.30 uur is de werkgroep BC De Rijpel op die data aanwezig in wijkhuis De Brem.
Meer informatie vind je op de website van BC De Rijpel, www.bcderijpel.nl. De enquête vind je hier.

Lees ook dit artikel.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *