Inloopbijeenkomst over voordelen bladafval

Op zaterdagochtend 5 november, organiseert het Helmonds Groen collectief een inloopbijeenkomst waar alle voordelen van bladafval gedeeld worden.

Vanaf november 2022 zal het Helmonds Groen collectief in samenwerking met de gemeente op geschikte plaatsen het bladafval laten liggen. De bladeren worden dan zo klein mogelijk verpulvert en als fijne mulch op de bodem afgezet. ”Hierdoor kunnen bodemorganismen, zoals wormen en pissebedden, maar ook bacteriën en schimmels goed gedijen. Gevallen bladeren worden als waardevolle, natuurlijke bodemverbeteraar ingezet als ze op de grond blijven liggen. Hierdoor wordt de bodem, het bodemleven en daarmee de beplanting gestimuleerd.”

Ook u als particulier kunt dit uiteraard doen in uw eigen tuin. ”Hierdoor komt er meer humus in de grond en wordt de bodemstructuur verbeterd. Als extra hulp graven wormen gangen, die de waterafvoer bevorderen. Hierdoor kan de bodem meer water vasthouden, waardoor de gazons minder snel zullen verdrogen. Zo ontstaat een vochthoudende, luchtige grond en neemt het humusgehalte toe. Mooie bijkomstigheid hierbij is dat het bladafval niet meer afgevoerd en gestort hoeft te worden, wat geluidsoverlast door bladblazers, kosten en CO2-uitstoot vermindert.”

Datum bijeenkomst         : Zaterdag 05 november 2022

Locatie                                 : Foyer van wijkhuis Westwijzer (Cortenbachstraat 70 Helmond)

Tijd                                        : 10.00 – 13.00 uur

Het Helmonds Groen collectief kijkt ernaar uit u daar, onder het genot van een kopje koffie of thee, te ontmoeten. ”Zodat we samen verder kunnen werken aan een nog mooier en groener Helmond!”

Tijdens deze bijeenkomst kunt u ook andere vragen stellen aangaande het groenbeheer in de gemeente Helmond.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.