Inloopbijeenkomst Rijpelberg informatief én interessant

Woensdag 7 juni was het bij wijkcentrum De Brem een drukte van belang. Vooral vanwege het feit dat men zich er kon inschrijven voor de Helmondse Wandelvierdaagse en hier ook het startpunt was gepland. Maar wellicht trok ook de wijk-inloopbijeenkomst de nodige bezoekers.

Dus veel volk, jong en oud, liepen in en uit bij de Brem om zich in te schrijven voor de vierdaagse. Waardoor de inloopbijeenkomst een beetje onzichtbaar was aan de buitenkant. Gelukkig viel het binnen wel mee. Want daar liep menig bezoeker op zijn gemak langs de vele kramen en informatiepunten. Deze kramen stonden rondom in het gebouw opgesteld.

Interessante thema’s

Er waren interessante thema’s te zien en om over te spreken. Zoals het programma voor het Wijkontwikkelingsplan en de activiteiten en invullingen voor de Multifunctionele Accommodatie in Rijpelberg. Maar je vond er ook alles over de ontwikkelingen van het evenemententerrein bij Berkendonk. En natuurlijk over het thema verduurzaming, middels informatie en tips over het warmtenet en energiebesparing.

In gesprek met 

Daarbij had je alle gelegenheid om in gesprek te gaan met mensen van de gemeente Helmond, de LEVgroep, Belangengroep Rijpelberg, Helmond Toegankelijk en andere instanties. En dat was een kans waar bezoekers voortdurend dankbaar en gretig gebruik van maakten. Ook wethouder Gaby van den Waardenburg was aanwezig om het gesprek met wijkbewoners aan te gaan.

Wijkambassadeur

Bovendien gaf wijkambassadeur Fleur Mans acte de présence. Zij voerde regelmatig gesprekken met de aanwezigen. Hopelijk leidt het tot resultaat, want wat is er immers gezonder dan een wijk waarin iedereen mee kan praten over de toekomst?

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *