Inschrijven voor Helmondse Wereldlichtjesdag 2023

Stichting Wereldlichtjesdag Helmond 2023 nodigt eenieder uit voor de jaarlijkse Wereldlichtjesdag op 10 december. Tot 5 december kun je je zich nog inschrijven voor deze herdenkingsdag.

Berkendonk Helmond

Wereldlichtjesdag 2023 valt op zondag 10 december. Dan opent Dela Berkendonk weer haar deuren om, samen met allen die zich aangemeld hebben, kaarsjes aan te steken voor overleden kinderen. Vanaf 18.15 uur ben je van harte welkom. De samenkomst start met een kop koffie of thee. Het aansteken van de kaarsjes gebeurt om 19.00 uur. Stichting Wereldlichtjesdag Helmond vraagt iedereen zich via wereldlichtjesdaghelmond@gmail.com aan te melden en aan te geven met hoeveel personen men komt.

Lees ook: Kaarsjes aangestoken op Wereldlichtjesdag

Wereldlichtjesdag-boom

Iedereen die een overleden kind wil gedenken, kan een uitgeprint herinneringshart opsturen naar Wereldlichtjesdag Apeldoorn. De organisatie hangt de harten in de Wereldlichtjesdag-boom in park Berg en Bos. De opgestuurde harten blijven daarin hangen tot 1 januari. Via wenskaarsje.nl kun je ook digitaal een kaarsje aansteken.

Wereldlichtjesdag

Sinds 1997 houdt men wereldwijd elk jaar op de tweede zondag in december Wereldlichtjesdag. In Nederland werd in 2006 in Apeldoorn gestart met deelname aan deze herdenkingsdag. Over de hele wereld komen mensen bij elkaar om overleden kinderen te herdenken. Om 19.00 uur steken ze een kaarsje aan. Vanwege de verschillende tijdzones in de wereld ontstaat hierdoor een golf van licht. In de hoop dat de wereld een beetje lichter wordt voor allen die hun kind hebben verloren.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Helene Ermens - Redactie

Helene Ermens - Redactie DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *