Inschrijving open voor de Lavans Halve van Helmond

Nu de coronamaatregelen worden versoepeld wordt de kans erg groot dat het hardloop- en wandelevenement de Lavans Halve van Helmond op zondag 18 juli door kan gaan. De organisatie is begonnen met de voorbereidingen voor een coronaproof versie van het evenement. Deze week heeft de organisatie de inschrijving geopend.

“De inschrijving voor het evenement is geopend en we verwachten dat het evenement ook werkelijk door kan gaan” zeg voorzitter Hans Steijaert. “Door de aankondiging van uitgebreide versoepelingen en de oproep om evenementenvergunningen te gaan verstrekken, hebben we het vertrouwen dat we de eerste editie op zondag 18 juli kunnen realiseren”. De afgelopen maanden is er achter de schermen hard gewerkt aan een coronaproof evenement. Door middel van toegangscontrole, looproutes en startvakken wordt de 1,5 meter afstand en de overige coronamaatregelen tijdens het evenement gegarandeerd. Deelnemers kunnen zich inschrijven, mocht het evenement niet doorgaan, dan wordt het inschrijfgeld terugbetaald.

Verschillende onderdelen
Bij het hardloop- en wandelevenement Lavans Halve van Helmond staat de halve marathon centraal. Daarnaast is er een loop van 5 km en 10 km, een bedrijvenloop, scholierenloop, kidsrun en een wandeltocht. Per onderdeel zijn er prijzen te winnen voor de snelste lopers. Kortom, een evenement voor jong en oud, voor wedstrijdatleten en recreatieve lopers.

Het parcours
De start en finish van het evenement zijn op Sportpark Molenven in Stiphout. Het hardloopparcours heeft een lengte van 10,55 km en is door de Altletiekunie gecertificeerd als officieel wedstrijdparcours. Het parcours loopt door mooie gebieden van Helmond, zowel qua natuur als architectuur. Sportpark Brandevoort is ook onderdeel van het parcours. Voor wandelaars wordt een mooie route uitgezet van ongeveer 15 km.

Kidsrun
Om het aantal deelnemers te spreiden is de kidsrun op zaterdagavond 17 juli. Deze wedstrijd is speciaal voor basisschoolkinderen t/m 12 jaar en wordt gelopen op de atletiekbaan van het Sportpark Molenven.

Meer informatie en inschrijven
Het evenement wordt georganiseerd door atletiekvereniging HAC en Lopersgroep Brandevoort. Inschrijven voor het evenement, waarvan Lavans hoofdsponsor is, is mogelijk via de website. Hier is ook verdere informatie te vinden over het evenement en een overzicht van alle coronamaatregelen.

De bedoeling was om vorig jaar al de Lavans Halve van Helmond door te laten gaan. Corona stak daar een stokje voor. Foto: Perrin Oubrie

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *