Installatie Prins Briek L der Keiebijters

Zaterdag 14 januari om 14.00 uur installeren de Keiebijters Prins Briek L op het plein voor het Kasteel van Helmond. Het is niet de traditionele bekendmaking, aangezien deze Prins Briek de Keiebijters vorig jaar al voorging tijdens de gelimiteerde versie van carnaval wegens corona. Het gaat om de 50-jarige Toine Brabers uit Helmond.

Naast de Keiebijters, met hun voltallige bestuur en het college van oud-Prinsen, zijn ook alle andere Helmondse carnavalsverenigingen aanwezig bij dit officiële moment. Zij zullen, samen met het Helmondse publiek, Prins Briek L hartelijk welkom heten in het feest van ‘t Helmondse carnaval. Dit jaar met het motto ‘Gôdewirmee.!’.

Keiebijters Kletstoernooi

Aansluitend aan de installatie houdt Prins Briek L zijn receptie in Hoftempel West-Ende, waar iedereen de gelegenheid heeft hem te feliciteren. ’s Avonds gaat het befaamde Keiebijters Kletstoernooi om stipt 20.00 uur van start in De Traverse. Verdeeld over drie avonden stappen twaalf kletsers in de ton om te strijden om de titel Opperkletsmajoor 2023.

Bekendmaking Prins Briekske

Zondagmiddag 15 januari vindt vanaf 14.00 uur in Hoftempel West-Ende het evenement voor de Kiezelkeikes plaats. Entree is gratis. Deze middag leidt tot de climax van het bekend maken wie dit jaar de jeugd voor gaat als Prins Briekske. Dit is nog wel een verrassing.

Kijk voor meer informatie op www.keiebijters.nl.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.