Samen programmeren, werken aan webdesign en het ontwikkelen van software. Afgelopen weken vond er op het ROC Ter AA in Helmond een internationale uitwisseling plaats tussen zestien Nederlandse IT-studenten en negen Deense studenten van Mercantec uit Viborg.

Naast een uitwisseling van werk is het ook een kennismaking met een andere cultuur, vertelt docent softwareontwikkeling Dick van Kalsbeek. “Wij zijn een tweetalige opleiding en een internationaal uitwisselingsprogramma past daar uitstekend in. Al voor de zomer zijn we op zoek gegaan naar een uitwisselingspartner. En die hebben we gevonden in Denemarken. De klik was er meteen.”

Helmond Sport

De studenten hebben de afgelopen weken niet alleen met elkaar gewerkt, maar ze hebben ook leuke dingen gedaan. De Deense student Celle Kristensen is samen met een paar anderen naar Helmond Sport geweest. “En we hebben lekker gegeten en zijn naar meerdere kroegen geweest.” Zijn Nederlandse maatje Jop Frenken bevestigt dat: “Ik heb vooral grote glazen bier gezien. Ze kunnen goed drinken”, vertelt hij gniffelend.

De Denen blijven tot komend weekend in Nederland. Maar daarmee is het project nog niet afgelopen, want komende week gaan de Nederlandse studenten met de trein naar Denemarken om de uitwisseling voort te zetten. Ze blijven daar tot 17 december.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *