Introductielessen mondharmonica bij HMV

Altijd al mondharmonica willen (leren) spelen? Introductielessen mondharmonica zijn mogelijk van februari tot juli 2021 bij de Helmondse Mondharmonica Vereniging.

“Er was eens… Een tijd dat bijna iedereen met een mondharmonica op zak liep. Bij de meest uiteenlopende gebeurtenissen, een feest, een droevige gebeurtenis, of zomaar een gezellig samenzijn, haalde bijna altijd wel iemand zo’n instrument tevoorschijn om er een deuntje op te spelen. Zelfs soldaten die naar het front vertrokken, namen er een mee om zichzelf en anderen moed in te blazen. Menig leven schijnt gered te zijn doordat zij hun mondharmonica in de borstzak van hun uniform droegen om hem bij de hand te hebben en zo een kogel opvingen. Tegenwoordig horen we de mondharmonica minder vaak. Dat is jammer want het is het een instrument met veel mogelijkheden. Alle soorten muziek kunnen erop gespeeld worden en een chromatisch instrument kan bijna het toonbereik van een piano hebben,” zegt de Mondharmonica Vereniging.

Kennismaken

“Zou je graag wat beter kennismaken met de mondharmonica? Dan krijg je nu de kans: vanaf 2 februari 2021 starten we op de dinsdagavonden van 18.30-19.30 uur met een introductie-lesgroep via Skype! Onze muzikale leidster Viola Barends neemt je mee op ontdekkingstocht naar de mogelijkheden van de mondharmonica. Het mooie van dit instrument is dat je binnen vijf minuten je eerste liedje speelt, maar dat je, als je besmet wordt met het “mondharmonica-virus”, je hele leven steeds weer nieuwe technieken kunt oefenen waardoor je nog veel meer mogelijkheden krijgt. Je kunt namelijk alle muziekstijlen op de mondharmonica spelen.”

“Tijdens de introductielessen doorlopen we al spelend de geschiedenis van de mondharmonica. Zo komen o.a. volksliedjes / kampvuurliedjes, country en blues aan bod, alsook hedendaagse (pop)muziek. Je maakt kennis met de diverse soorten mondharmonica’s en je krijgt uitleg hoe je de kwaliteit van een mondharmonica kunt beoordelen. Na de introductielessen (feb-juli 2021) kun je doorstromen in een van onze andere lesgroepen.
Je kunt je eigen mondharmonica gebruiken (in toonsoort C). Wil je advies over de aanschaf van een nieuwe mondharmonica, dan adviseren wij je graag. De lessen kosten 25 euro per maand. Deelname vanaf 12 jaar. Meld je aan via mail: mondharmonica.helmond@gmail.com. Vragen? Bel met Rianne: 06-18018862.”

“Over de Helmondse Mondharmonica Vereniging: HMV is een gezellige, snel groeiende club met leden van 12-90 jaar. Normaliter zijn we elke woensdagavond in Wijkcentrum Westwijzer, Cortenbachstraat 70 in Helmond. Vanwege de huidige Corona maatregelen verzorgen we de lessen via Skype (videobellen). We bieden voor ieder wat wils: in de ‘liedjes’-lesgroep komen diverse muziekgenres aan bod, met name de (kampvuur-)liedjes en niet-blues nummers worden gespeeld. Het orkest speelt een meerstemmig repertoire op chromatische-, bas- en akkoorden-mondharmonica’s. In de bluesgroepen (1+2) wordt aan de hand van blues-standards geleerd en de technische mogelijkheden van de mondharmonica uitgebuit.”

www.helmondse-mondharmonica-vereniging.nl

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *