Inzamelingsactie voor de toppers van het Elkerliek

“Voor de toppers van het Elkerliek”

29-03-2020
Nina Vermeulen en Laura van der Heijden-Daams zijn een actie gestart om de medewerkers van het Elkerliek ziekenhuis in Helmond te bedanken en om de horeca van Helmond en omgeving te ondersteunen. Ze zijn op het idee gekomen om deze actie te starten door de actie “Hart onder de riem voor de helden van Bernhoven ziekenhuis”. Bernhoven is het ziekenhuis in Uden en daarvoor hadden Suze en Liza deze actie gestart. Dit sprak ze zo erg aan, dat ze dachten dat ze dit ook voor het Elkerliek en de horeca in Helmond en omgeving konden starten. Natuurlijk hebben ze Suze en Liza via een berichtje bedankt voor de inspiratie. Daarnaast kennen ze mensen die werkzaam zijn in de horeca en in het Elkerliek. De verhalen die ze van hen horen zijn niet mis!
Vanuit het Elkerliek zijn er al leuke reacties binnengekomen: “We vinden het een hartverwarmend initiatief en zijn echt onder de indruk van jullie actie voor ons en de horeca”. “Wat een ontzettend lieve actie is dit. We geven alles wat we kunnen. Het is hard werken en het is mooi om te zien dat iedereen zich voor meer als 100% inzet. Deze waardering voelt erg fijn.” “Dit maakt het iets beter om de dag te starten.”
Ze krijgen ook reacties van mensen die vinden dat iedereen nu hard werkt en iets extra’s verdient. “En het is zeker zo dat er door meerdere beroepsgroepen hard wordt gewerkt, maar we moeten ergens beginnen.” Daarbij zijn ze zich zeer bewust van het werk dat de medewerkers van het Elkerliek aan het verzetten zijn. Verdriet en pijn zien van mensen die sterven zonder naasten om zich heen. En iedere dag keuzes moeten maken die ze normaal gesproken niet zouden moeten maken. Wie gaan we helpen en wie sturen we naar huis? “Dit is zo zwaar voor hen, want het liefste zouden ze iedereen helpen, maar dat gaat gewoon niet.”
Uiteindelijk willen Nina en Laura minimaal €67.500,- ophalen, zodat ze alle medewerkers van het Elkerliek een dinerbon van €30,- kunnen geven. Het geld komt volledig terecht bij de restaurants van Helmond en omgeving, zodat ze ook hen kunnen steunen in deze tijd. Dit is het concept dat ze ook in Uden hanteren en daar sluiten zij zich helemaal bij aan. Het is een kleine moeite om dit op te starten, maar wel iets moois en positiefs in deze tijd.
Ze hebben een speciale Facebook pagina geopend waarop ze informatie en voortgang delen. Ook zullen ze daar foto’s opzetten van de momenten waarop de bonnen worden gekocht. Op deze manier kunnen donateurs betrokken blijven bij de actie. Deze pagina heet “Voor de toppers van het Elkerliek”.
Iedereen die wil en kan doneren mag zelf het bedrag bepalen. Nina en Laura zijn blij met iedere euro. Doneren kan via http://www.geef.nl/nl/actie/voor-de-toppers-van-het-elkerliek
Bij het maken van deze foto werden Nina en Laura nog meer geconfronteerd met de werkelijkheid waarin we nu leven. Op dat moment werd er een patiënt het ziekenhuis uitgereden, naar de ziekenwagen, door 2 personen geheel in witte pakken. Dat was even slikken, heftig en de realiteit van de dag. De realiteit waarin ziekenhuismedewerkers op dit moment leven. “We werden ons nog meer bewust van de ernst van de hele situatie. Het is geen Netflix waarbij je dit voorbij ziet komen, nee, het is de waan van de dag. Die hopelijk snel weer de goede kant op gaat”!

Meer hierover: www.geef.nl/nl/actie/voor-de-toppers-van-het-elkerliek/donateurs


Tip de redactie ✔️
Ditisonzewijk.nl – Mierlo-Hout – Omroep Helmond 
Heb je een nieuws of agenda-item, leuke foto’s, video’s over Helmond en wil je het delen,
stuur ze dan in naar onze redactie!! Zo weten we wat er leeft en speelt in uw wijk!!
 E-mail:
☎️ Telefoon: 088 166 67 00
Facebook: Mierlo-Hout
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *