De nooit aflatende inzet van de vrijwilligers bij de Heemkundekring Helmont, is door het bestuur beloond met een gezellige BBQ   in het Jan Vissermuseum. Hier zijn zij allemaal verwend geworden, door de vrijwilligers van het Jan Vissermuseum.

Ondanks de achter ons liggende coronatijd bleven de vrijwilligers van de Heemkundekring Helmont , doorwerken binnen hun werkgroepen. De schrijvers, onderzoekers, fotograven, ICTers, de redactieleden van het Heemblad en de verspreiders hiervan, alle overige werkgroepsleden en het bestuur zelf bleven als het maar even kon bezig, vanuit de Heemkamer in het Baken of vanuit de thuissituatie. Ook bleef men bezig met hulp te verlenen aan Theo de Jong, onze stads archeoloog.

De vrijwilligers

Deze groep vrijwilligers bestaat uit vrouwen en mannen die niet te stuiten zijn en een aantal blijven zelfs vijf a zes dagen per week aan de weg timmeren.  De Heemkamer beschikt ook over diverse uitgebreide archieven en die zijn door iedereen in te zien, als men iets wil opzoeken. De Heemkundekring Helmont is een veelzijdige club, met steeds uitbreidende werkzaamheden en kan nog best wat vrijwilligers gebruiken. Een heel bijzonder archief is het bidprentjes archief, dat bestaat inmiddels uit meer dan 100.000 prentjes. Door de veelzijdigheid van deze club, is in tussen de Heemkamer een beetje te klein aan het worden en zou uitbreiding met een lokaal wel wenselijk zijn.

Aanmelden en Info

Als u na het lezen van dit bericht of het zien van de foto’s, bij u zelf denkt, bij de Heemkundekring Helmont kan ik wellicht ook iets betekenen.  Informatie over de Heemkundekring Helmont en zijn werkgroepen is te vinden op de website, info@heemkundekringhelmont.nl

U bent altijd welkom in het Baken, aan de Pastoor van Leeuwenstraat, op donderdag van 14.oo tot 16.00 uur.

 © Tekst en Foto’s Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van Dit is Helmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont en een trotse militair Veteraan.

Dit artikel heeft 2 reacties

 1. P. van der Looij Reply

  Hallo Henk , Ik heb de foto,s ontvangen en bekeken. Ze zijn , net als de andere opnamen, zeer mooi. De foto,s zijn mooi en het eten was ook mooi en lekker.
  Het is allebei voor herhaling vatbaar.
  Nogmaals bedankt en tot de volgende keer , dat is morgen donderdag al,

  Groeten, Peter van der Looij.

 2. Gert H.M. Bouten Reply

  Beste Henk. Wederom bedankt voor de vele en mooie foto’s. Het is de vrijwilligers van harte gegund! Zij hebben dat verdiend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.