Is de natuur een beetje van slag? Vorige week stonden we nog op de schaatsen en gingen we lekker met de slee op pad. Nu, een paar dagen later leek het wel weer alsof de lente was gekomen.

Je kon het direct merken aan de vele wandelaars en fietsers. Iedereen leek weer blij en vrolijk recreërend in het lekkere zonnetje. Even niet aan de coronaperikelen denken, maar een lekker dagje het huis uit.

Ik fietste door Helmond en de wereld zag er helemaal anders uit. Geen kou, geen sneeuw en ijs maar een lekker weertje dat voor mij wel heel lang duren mag. Langs het kanaal in Brouwhuis zag ik ook dat de eenden, ganzen en zwanen er weer zin in hadden. Een ganzenpaar was daar met enkele jongen en er was ook een zwaan die lag te genieten in de zon.

In het Warandepark waren de eenden en ganzen ook weer lekker aan het genieten. En als we de vooruitzichten mogen geloven, blijven we voorlopig nog even in de ‘lentesferen’. Zoals verwacht zochten veel mensen de natuur op om te wandelen en te fietsen. Ook ik, dus voorlopig blijven we genieten van het mooie weer en de uitstapjes in de natuur en in de buitenlucht.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *