Is het Jan van Brabant College de school voor jou?

Kies je voor het Jan van Brabant College dan kies je voor een gezellige, overzichtelijke school. Een school waar iedereen zich thuis voelt en waar elke leerling gezien wordt. Een school waar je de kans krijgt om te groeien en je talenten te ontdekken. En vooral ook een school waar je jezelf mag zijn. Het motto is niet voor niets: Time to be you.

Op de Molenstraat biedt het Jan van Brabant College Nederlandstalig én tweetalig mavo, havo en vwo aan. De school is een Brainportschool en werkt op alle niveaus en in alle leerjaren samen met bedrijven en instellingen uit de Brainportregio in de vorm van bedrijfsbezoeken, projecten en gastlessen. Daarnaast neemt internationalisering een belangrijke plaats in; leerlingen van het Jan van Brabant College hebben contacten met scholen uit andere landen en leren veel over andere culturen. Leerlingen die de tweetalig opleiding (tto) volgen, krijgen bovendien bij bijna alle vakken les in het Engels, uit Engelstalige boeken. Met een diploma tweetalig onderwijs op zak kunnen de leerlingen overal ter wereld een opleiding volgen of een baan vinden.

Op de Deltaweg wordt mavo onderwijs aangeboden met in de onderbouw Deltawijs, dat is onderwijs waarbij docenten niet alleen kennis overbrengen maar ook veel vaardigheden leren zoals samenwerken, plannen, initiatief nemen, presenteren en communiceren. Vooral de persoonlijke ontwikkeling van de leerlingen staat hierin centraal.

Open Dag 4 november
Op vrijdag 4 november is de Open Dag op beide vestigingen van het Jan van Brabant College. Op die dag kunnen ouders en kinderen van 16.00 tot 21.00 uur kennis maken met de school, de leerlingen en de docenten. Deze zullen graag vertellen over Brainport, tweetalig onderwijs, internationalisering, Deltawijs en de zorg en ondersteuning die de school aan haar leerlingen biedt. Na de Open Dag zijn er nog voorlichtingsavonden, meeloopdagen en VIP-tours. Informatie daarover is te vinden op de website van de school: www.janvanbrabant.nl

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.