Iedereen heeft wel een hobby. Sporten, handwerken of bezig zijn met een verzameling. En dat laatstgenoemde is wel heel breed gekozen. Verzamelen kan van alles zijn. Sleutelhangers, speldjes, bierglazen eigenlijk te veel om op te noemen. Sommige verzamelingen zijn dan ook heel apart.

Neem nu bijvoorbeeld Isabelle van Esch. Zij is altijd herkenbaar aan hele originele en vrolijke strikjes. Groot of klein en in de meest vrolijke kleuren. Zij zit op de Kunstacademie St. Joost in ‘s-Hertogenbosch en wil graag de kant op van illustrator voor kinderboeken. Nu zijn er ook de open dagen van het Open Erfgoed. Wat heeft dit met Isabelle te maken denkt U. Het geval wil dat er een aantal jonge studenten zijn die de naam Erfgoedbende dragen en zij willen dan ook de jonge studenten enthousiast maken voor culturele doeleinden en leuke dingen bedenken om het erfgoed in het nieuws te brengen.

Er is ook een stichting met de naam Verzamelliefde. Deze twee groeperingen kwamen met elkaar in contact en het idee ontstond om jonge studenten een kans te geven om hun verzamelingen te laten zien aan het grote publiek. Zo ontmoette ik Imke en Ine van de Win die hier fanatiek mee bezig waren. Iedereen die een verzameling heeft en die wil exposeren aan het publiek kan hier aan mee doen en hun verzamelingen ten toon stellen. Dan kan men een mailtje sturen naar imke@weeshuisjes.nl. Zo is er binnenkort iemand met 2000 luciferdoosjes en een ander die een grote verzameling olifantjes heeft.

Zo komen we weer bij Isabelle. Zij verzamelt pas zes jaar de strikjes en heeft er nu iets meer dan 295. Variatie genoeg dus. Soms koopt zij ze zelf of haar ouders nemen er mee na een vakantie of zakenreis. Het liefst zou Isabelle ook willen leren hoe je zelf strikjes kan maken. Maar als er lezers zijn die nog strikjes thuis hebben liggen en er niets mee doen, Isabelle wil ze graag hebben. Laat het Isabelle maar weten als U strikjes voor haar heeft (ic.vanesch@studentavans.nl). Isabelle kreeg de kans om in een van de Duiventorens van het kasteel haar strikjes te laten zien. ik ging er een kijkje nemen en vond het wel een vrolijk gezicht, al die kleuren.

Het publiek dat naar het Kasteel kwam voor een bezichtiging wipte ook even binnen bij Isabelle. Ook hier heel veel positieve reacties. Er  kwam zelfs  een “bewoonster” van het kasteel uit de keuken om even de verzameling bewonderen. Isabelle genoot van trots en terecht. De strikjes waren er in allerlei kleuren en vormen. Kerststrikjes, rood-wit-blauwe strikjes en zelfs een strikje met het een Pokerkaart. En nogmaals, te veel om op te noemen. De dag van Isabelle kon dus niet meer stuk. Een mooie grote verzameling en bewonderd door het publiek. Wat wil je nog meer? ik heb Isabelle beloofd regelmatig te komen informeren of haar verzameling nog groeit.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Bedankt Isabelle en veel succes met de verzameling.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.