IVN-gids Setty Vos onverwachts overleden

De verslagenheid is groot onder de leden van IVN-afdeling Helmond. Na een kortstondig ziekbed is Setty Vos op 13 januari overleden. Setty was 35 jaar lid van het IVN en enkele jaren geleden al door de gemeente Helmond onderscheiden met de vrijwilligerspenning voor al haar vrijwilligerswerk. Setty was lid, bestuurslid en ere-lid van IVN-Helmond.

Het bestuur van het IVN-Helmond geeft aan zeer geraakt, verdrietig en ontdaan te zijn door haar overlijden.

In het bericht aan haar leden schrijft het bestuur: ‘We herinneren ons Setty Vos als een zeer trouwe en dienstbare IVN-pilaar; lid sinds 1985 en dus bijna tot de pioniers van onze Helmondse afdeling behorend. Ze heeft veel betekend voor het IVN; niet alleen bestuurlijk en als organisator van cursussen, lezingen en wandelingen. Ook als dienstbare “knecht”: schoonmaken, boodschappen doen, opruimen en spullen beheren. We zullen haar heel erg gaan missen.’

Komende woensdag 20 januari wordt afscheid genomen van Setty tijdens een crematiedienst in Crematorium Berkendonk, Meanderlaan 1 vanaf 13.30 uur. Deze crematiedienst is vanwege de coronamaatregelen niet fysiek bij te wonen.

 

Verscheidene redactieleden van DitisHelmond hebben wel eens met de wandelingen van Setty meegelopen. Zij herinneren haar als een gepassioneerd IVN-gids die met haar zachte stem de wandelaars wist te enthousiasmeren met haar verhalen over de natuur. Ook wij gaan haar wandelingen en verhalen missen. Team DitisHelmond wenst de familie, vrienden en iedereen uit haar omgeving heel veel sterkte toe.

Foto van IVN Helmond: Setty loopt voorop tijdens een van haar wandelingen.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Anja Donkers - Redactie

Anja Donkers DitisHelmond Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *