IVN Helmond heeft in samenwerking met vrijwilligers en leden van de scouting Brandevoort de knotwilgen langs de Loop gesnoeid. Zaterdag 4 maart togen de vrijwilligers met zagen en snoeitangen naar het gebied vlakbij de sportvelden Brandevoort om de knotwilgen van hun pruiken te ontdoen.

Het snoeien van de knotwilgen is een activiteit die het IVN-Helmond eens per twee á drie jaar uitvoert. Zij doet dit in samenwerking met de gemeente Helmond, die ervoor zorgt dat de takken worden opgeruimd. In Brandevoort werkt de natuurvereniging al jaren samen met de scouting Brandevoort. De jongeren waren met hun leiders enthousiast bezig met deze buitenactiviteit in de natuur. Terwijl sommige scouts veilig op de grond bleven, klommen anderen vol overgave in de kruin van de wilgen en begonnen naar verwoed hun snoeiwerkzaamheden. Gewapend met ladders, handzaag, snoeischaar en soms met behulp van een elektrische zaag klusten de IVN’ers er lustig op los. Daarbij viel op dat er toch wel veel senioren de zaag hanteerden. De bomenwerkgroep van het IVN zou dan ook graag wat meer jonge aanwas zien.

Na enige tijd bezig geweest te zijn, werden de jassen aan de wilgen gehangen. Het mooie voorjaarsweer maakte het een prachtige werkdag in de natuur. Na gedane arbeid zagen de bomen er ook weer prachtig uit en vertrokken de natuurliefhebbers naar huis voor hun welverdiende lunch. In het begin van de middag was het karwei geklaard.

De knotwilgen aan de andere kant van het pad worden dit jaar niet gesnoeid. Dit om de vogels niet al hun nestgelegenheden te ontnemen.

Wil jij ook meehelpen, dan is zaterdag je kans!

Wil jij een paar uurtjes vrijwillig meehelpen in de buurt? Dan kun je je aanmelden via Wilgenknotten, Brandevoort-Zuid – Helmond (ivn.nl) Ervaring is niet vereist. IVN Helmond gaat dan aan de slag met resterende wilgen die nog geknot moeten worden. Op zaterdag 11 maart van 09:30 tot 12.30 uur. Dit doen ze in Brandevoort-Zuid nabij het sportpark langs de Schootenseloop. Wel even aanmelden via Wilgenknotten, Brandevoort-Zuid – Helmond (ivn.nl) i.v.m. de Arbo-verplichtingen.

Een film van deze activiteit volgt snel op DitisHelmond

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Anja Donkers - Redactie

Anja Donkers DitisHelmond Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *