IVN Helmond organiseert publiekswandeling

Op zondag 5 maart om 14:00 uur houdt het IVN een wandeling door de Warande en Eenselaar. Het verzamelpunt is bij de parkeerplaats van paviljoen de Warande, De Kluis 2, 5707 GP Helmond (ingang vanaf Aarle-Rixtelseweg). De duur van de wandeling is circa 2 uur. Deelname is gratis en opgave vooraf is niet nodig.

We zitten op de overgang van winter naar voorjaar. De eerste tekenen van de naderende lente zijn overal zichtbaar en hoorbaar. Zo zijn de reigers in de kolonie in de Warande al volop bezig hun nesten op orde te brengen. En dat is nu door de kale boomkronen goed te zien. Verschillende vogels zoals roodborst en koolmees sloven zich luidkeels uit om hun territorium af te bakenen en om een vrouwtje te lokken.

Als ze de Warande doorkruist hebben, leidt de wandeling over de Eenselaar, de waterscheiding tussen de Goorloop en Stiphoutse Loop. De kleine percelen in dit gebied eeuwenlang in gebruik geweest door inwoners van Stiphout. Langs de oever van de meanderende Stiphoutse Loop zijn wissels te zien van dieren die de loop regelmatig oversteken. De gidsen nemen u mee op een wandeling door een gevarieerd landschap.

Deelname is gratis. Opgave vooraf is niet noodzakelijk. Goed schoeisel is aanbevolen. De wandeling is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door IVN Helmond

Het IVN is het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. Overal in het land bestaan lokale IVN-afdelingen die zijn aangesloten bij de landelijke vereniging. De vereniging organiseert activiteiten die schoonheid van de natuur te laten ervaren. Het streven daarbij is het stimuleren van plezier, verwondering en aandacht, betrokkenheid, zorg en verantwoordelijkheid voor natuur en milieu. Het IVN wil het natuur- en milieubesef bevorderen in de breedste zin van het woord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *