IVN Helmond: Wandelen in de natuur en Macrofotografie

Lopend door de natuur kunnen kleine dingen plotseling opvallen, een mosje, een bloem, een insect of andere details van al het moois dat de natuur ons te bieden heeft. Zou je hier foto’s van willen maken, maar ontbreekt het je nog aan de kennis en kunde? Onze macrofotograaf Marij Smeets, lid van de IVN fotowerkgroep Kiek Nauw wil je daar graag bij helpen. Zij kan je tijdens deze wandeling, op 19 maart om 14.00 uur, wellicht verder helpen.

Zij neemt je mee in de wereld van de kleine dieren en planten. Na deze wandeling ga je naar huis met meer kennis en kunde over macrofotografie. Natuurlijk ook met prachtige foto’s die je nog meer zullen inspireren om naar buiten te gaan en het geleerde in de praktijk te brengen.

Het mooie van dichtbij-fotografie of macrofotografie is dat het onderwerp meestal niet weg vlucht en je dus voldoende tijd krijgt om op je gemak aan de slag te gaan. Je leert van alles over het gebruik van natuurlijk licht, scherptediepte, vlakverdeling, licht en kleur, beeldhoek, etc.

De wandeling duurt twee uur en de afstand die er wordt gelopen is enkele kilometers. Iedereen kan mee doen. Je hebt er niet perse een dure camera voor nodig. Ook met een smartphone kun je dichtbij of macro fotograferen en gelden dezelfde basisregels.

Voor deze wandeling zijn maximaal 15 plaatsen beschikbaar. Vol is vol! Opgeven kan door een mail te sturen naar fotowerkgroepen@ivnhelmond.nl, je krijgt dan van het IVN Helmond een bericht. Ook bij minder goed weer gaat deze wandeling / workshop gewoon door.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door IVN Helmond

Het IVN is het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. Overal in het land bestaan lokale IVN-afdelingen die zijn aangesloten bij de landelijke vereniging. De vereniging organiseert activiteiten die schoonheid van de natuur te laten ervaren. Het streven daarbij is het stimuleren van plezier, verwondering en aandacht, betrokkenheid, zorg en verantwoordelijkheid voor natuur en milieu. Het IVN wil het natuur- en milieubesef bevorderen in de breedste zin van het woord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *