IVN houdt natuurwandeling in Goorlooppark

IVN houdt zondag 4 juli om 14:00 uur  een natuurwandeling in het Goorlooppark. Het verzamelpunt is de parkeerplaats bij speeltuin Helmond West, aan Arbergstraat 85 in Helmond. Deelname is gratis. Aanmelden vooraf is niet meer nodig.

Minder opvallend, maar zeker zo fraai als rode klaprozen is de variatie in bloeiende planten in bermen en langs oevers van beken.
Tijdens deze wandeling richt het IVN zich speciaal op die planten aan de oevers. In dit geval aan de Goorloop tussen de spoorlijn en de Mierlose weg.

Bij de reconstructie van de Goorloop in 2015 werd de rechte beek weer kronkelend aangelegd, zijn de oevers verbreed en natuurlijker gemaakt. Daarmee werd Helmond een nieuw park rijker, het Goorlooppark dat in 2018 geopend werd.
De plantenwerkgroep van het IVN heeft in 2018 en 2019 enkele malen, in verschillende seizoenen, geïnventariseerd welke planten op de kale oevers staan. Dat leverde in 2018 een lijst van 160 plantensoorten op en in 2019 152 soorten. In totaal werden bijna 200 soorten waargenomen.

Leden van de plantenwerkgroep laten tijdens deze wandeling een deel van dat enorme aantal soorten zien. Uiteraard zal de aandacht vooral uitgaan naar de op dit moment bloeiende soorten.

Meer informatie bij:

Coördinator natuurgidsen: Anne Regts tel. 06-20491428 of wandelen.ivn.helmond@gmail.com

Algemene informatie over het IVN kun je vinden op www.ivn.nl/helmond

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.