IVN is op zoek naar vrijwilligers

Ga aan de slag als vrijwilliger bij IVN. Het voorjaar komt er aan en het wordt weer tijd om lekker naar buiten gaan. Zodra de lente aanbreekt gaan basisscholen weer op pad met natuurbelevingsprojecten van IVN Natuureducatie. Op speelse wijze ontdekken leerlingen de Brabantse natuur. Lijkt het jou leuk om kinderen te begeleiden bij hun buitenavonturen? Ga dan aan de slag als vrijwilliger bij IVN!

Natuur als leslokaalIVN ziet de natuur als het beste leslokaal voor kinderen en biedt daarom diverse projecten voor het basisonderwijs. Van buitenles op school door Natuurouders of jeugdwerkgroep tot een uitje naar een Nationaal Park. Of zelfs drie hele dagen in de natuur van Het Bewaarde Land. Al deze programma’s worden begeleid door vrijwilligers. Om ook dit voorjaar zoveel mogelijk kinderen natuuronderwijs te kunnen bieden zoekt IVN nieuwe vrijwilligers.

Dit voorjaar aan de slagWerk jij graag met kinderen en heb jij liefde voor natuur? Dan is nu hét moment om vrijwillige jeugdbegeleider te worden. In maart starten diverse opleidingen voor het begeleiden van kinderen in de Brabantse natuur. Ervaren vrijwilligers en/of beroepskrachten van IVN Natuureducatie leren je de benodigde natuurkennis én vaardigheden om kinderen meer te leren over de natuur.

Kijk voor meer informatie op www.ivn.nl/provincies/noord-brabant/jeugdbegeleider

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door IVN Helmond

Het IVN is het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. Overal in het land bestaan lokale IVN-afdelingen die zijn aangesloten bij de landelijke vereniging. De vereniging organiseert activiteiten die schoonheid van de natuur te laten ervaren. Het streven daarbij is het stimuleren van plezier, verwondering en aandacht, betrokkenheid, zorg en verantwoordelijkheid voor natuur en milieu. Het IVN wil het natuur- en milieubesef bevorderen in de breedste zin van het woord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *