IVN werkt mee aan voedselbos Helmond

IVN Helmond heeft toegezegd mee te willen werken aan het project ‘Voedselbos Helmond’. Dit project is een initiatief van de gemeente Helmond en burgerinitiatief LoveStock, met als doel een openbaar voedselbos aan te leggen in onze stad.

De gemeente heeft inmiddels een perceel op de Zijdevlinder in Stiphout aangewezen als mogelijke locatie en zoekt naar aantoonbaar draagvlak binnen de samenleving, zonder daarbij direct om concrete activiteiten te vragen. Tegen deze achtergrond heeft IVN Helmond toegezegd dit initiatief te steunen. “Met name ook omdat we mogelijkheden zien voor natuureducatie in de toekomst en omdat dit natuurlijk naadloos in onze missie Maak Helmond groener past”, aldus de IVN-afdeling.

Maak Helmond groener

Onder het motto ‘Maak Helmond groener’ levert IVN Helmond ook volgend jaar weer een bijdrage aan het verhogen van de biodiversiteit in en rondom Helmond. “Daar waar mogelijk en gewenst vragen we met en tijdens onze activiteiten aandacht voor het belang van biodiversiteit dichtbij huis en vooral ook aan wat je zelf kunt doen om hier een bijdrage aan te leveren. En dat is hard nodig”, zo stelt IVN Helmond.

Foto: Idalba Granada/Vecteezy

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Brigitte van de Koevering Reply

    Wat een mooi plan en fijn om te horen dat de gemeente dit burgerinitiatief van LoveStock steunt. Samen met de kennis en de vrijwilligers van het IVN vergroot dat de kans van slagen. Het zou een geweldige boost zijn voor de biodiversiteit. Ik blijf graag op de hoogte van alle ontwikkelingen. Succes met de voorbereidingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *