Jaarlijkse collecte IVN voor Prins Bernhard Cultuurfonds

Van 28 mei tot en met 5 juni doet IVN-Helmond mee aan de jaarlijkse collecte van het Prins Bernhard Cultuurfonds. In totaal collecteren dit jaar 1182 organisatie in het hele land om geld op te halen voor lokale cultuur en natuur. Vanwege de corona maatregelen is de collecte dit jaar voor de tweede keer mobiel, via appjes, mailtjes en social media. De opbrengst van de actie is volledig voor de organisaties die actievoeren. IVN-Helmond voert actie om in 2022 een jubileumboek over Helmondse natuur uit te kunnen geven.

Het IVN is een landelijke natuurorganisatie gericht op educatie, duurzaamheid en bevordering van biodiversiteit. Ook in Helmond bestaat een IVN-afdeling met een onderkomen in speeltuin Helmond-West. Op deze locatie worden cursussen en lezingen gegeven over actuele natuurthema’s. IVN-Helmond verzorgt iedere 1e zondag van de maand een publiekswandeling in een van de Helmondse natuurgebieden. Deelname is altijd gratis. Daarnaast is IVN-Helmond aangesloten bij het Natuurplatform Helmond dat als samenwerkingsverband het natuurbeleid van de gemeente volgt en daarnaast ook grotere natuurprojecten organiseert zoals Heel Helmond Bloeit. In 2022 bestaat IVN-Helmond 40 jaar, waarvoor nu al een aansprekend jaarprogramma wordt voorbereid met tal van natuuractiviteiten en het uitbrengen van een speciaal boekje over de Helmondse natuur, natuurmonumenten en natuurwandelingen in en rond de stad.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds organiseert al sinds 1946 de Anjeractie. Het is de oudste collecte van Nederland. Ieder jaar collecteren honderden organisaties voor hun vereniging én voor het Cultuurfonds. Vorig jaar is de actie voor het eerst mobiel georganiseerd: geen bussen en collectanten meer langs de deur. Het Cultuurfonds gaat op diezelfde voet verder. Het is veiliger voor de collectant én makkelijker voor de organisatie. Er is nog steeds grote noodzaak om lokale cultuurorganisaties te steunen. Vandaar dat het Cultuurfonds de hele netto weer teruggeeft aan de organisaties die collecteren.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door IVN Helmond

Het IVN is het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. Overal in het land bestaan lokale IVN-afdelingen die zijn aangesloten bij de landelijke vereniging. De vereniging organiseert activiteiten die schoonheid van de natuur te laten ervaren. Het streven daarbij is het stimuleren van plezier, verwondering en aandacht, betrokkenheid, zorg en verantwoordelijkheid voor natuur en milieu. Het IVN wil het natuur- en milieubesef bevorderen in de breedste zin van het woord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *