Jaarlijkse tuinvogeltelling: meedoen is leuk!

De jaarlijkse tuinvogeltelling wordt sinds 2001 georganiseerd door Vogelbescherming Nederland en Sovon Vogelonderzoek Nederland. Dankzij de tuinvogeltelling kan worden onderzocht hoe vogels in de winter onze tuinen gebruiken. Doe ook mee; het is leuk en nuttig! Ook Vogelwerkgroep De Zwaluw van het IVN-Helmond doet een oproepje om mee te doen.

Op 28, 29 en 30 januari vindt weer de jaarlijkse tuinvogeltelling plaats door een half uur alle vogels te tellen die in uw tuin of balkon bezoeken.  In Helmond zijn in 2021 in 583 tuinen geteld en 9005 vogels waar genomen. Wij hopen dat er in januari nog meer mensen zullen meedoen dan in 2021.

Het tijdstip waarop u telt, bepaalt u zelf. Maar tellen aan het begin van de dag is aan te bevelen omdat de vogels dan het meest actief zijn en naar voedsel gaan zoeken. De resultaten voert u in op www.tuinvogeltelling.nl. Meedoen is niet alleen leuk maar ook belangrijk, want uw ingestuurde gegevens worden gebruikt door Vogelbescherming Nederland om een beter beeld te krijgen van de aanwezigheid en verspreiding van de vogels in Nederland.

Op de speciale website www.tuinvogeltelling.nl staat hoe u precies moet tellen. Ook kunt u hier een online vogelgids openen waarin de verschillende soorten tuinvogels staan omschreven, met afbeelding en met geluid. Daarnaast kan ook een tuinvogel-app gedownload worden. Kijk vooraf alvast een keer op deze website. Alvast bedankt voor het meedoen. Noteer de datum op uw kalender: 28, 29, 30 januari.

Foto IVN Helmond Jan van Bommel

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Anja Donkers - Redactie

Anja Donkers DitisHelmond Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.