In het weekend van 5 en 6 november, kon men weer genieten op de Keizerin Marialaan. Er werden twee evenementen georganiseerd, die zowel de jeugd als de oudere generatie kon laten genieten. In het Vakcollege werd er twee dagen het treinmodel spoorbanen georganiseerd en op de Vrije school konden de kinderen zondags genieten van de jaarmarkt. Die stond in het teken van fairtrade producten en zelfgemaakte speelgoed en snuisterijen.

Bij de ingang werd je al geconfronteerd door een grote pompoenenkraam. Daarnaast stond een mooie nostalgische kachel, waarop een pan stond die heerlijk rook. Het bleek om een pan Bananensoep te gaan. Iets verderop stond een fornuisje met een andere pan, met ook daarin een heerlijk ruikend soepje. Dit was een soep van zoete aardappelen met paarse wortelen. Vraag mij niets, maar het smaakte heerlijk.

Binnen gekomen werd je overvallen door een enorme drukte. Voetje voor voetje kon men zich verplaatsen. Zo druk was het. In de hal kon men via een reuzenrad leuke prijzen winnen van een loterij. Ik schuifelde door naar het eerste lokaal waar het vol stond met kramen waarop kettinkjes, armbanden en andere sieraden waren uitgestald. In het volgende lokaal stonden enkele kramen met fairtrade producten. Houten speelgoed op de ene kraam en lekkere zeepjes en luchtjes op de andere kraam. De laatstgenoemde kraam had ook een primeur; Oliebollen als kaarsen.

Eenmaal verderop waggelend kwam ik op de binnenspeelplaats buiten terecht. Hier konden kinderen spelen op een step, fietsje of zelfs een skateboard. De Jibb+ coach Ilse La Heije, hield de spelende kinderen een beetje in de gaten, want het was er druk en er werd ook nog eens gevoetbald. Op ongelukjes zat zij niet te wachten.

Eenmaal binnen ontdekte ik de horeca afdeling, waar ze heerlijke tosti’s en koffie hadden. Er stond een leuk muziekgezelschap op het podium te spelen. Door de drukte hadden zij moeite om zich verstaanbaar te maken. In de andere lokalen kwam ik nog kramen tegen met door de leerlingen zelfgemaakte speelgoed, sieraden, kaarten en vooral gehaakte en gebreide poppen. Ook waren er veel artikelen die men kon gebruiken bij Herfsttaferelen te vinden. Er stonden ook enkele leerlingen in een lokaal die lekkere wafels aan hert bakken waren. Deze waren in een mum van tijd op natuurlijk.

Zo kon je nog een tijdje ronddolen door de school en elke keer wat nieuws ontdekken. Het was in ieder geval een leuke en verrassende markt, die veel publiek trok….

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.