Stadspenning voor Jan Jaspers

Op donderdagmiddag 14 juli ontving Jan Jaspers de Stadspenning van de gemeente Helmond uit handen van burgemeester Elly Blanksma. Dit gebeurde tijdens zijn afscheidsreceptie in ’t Speelhuis, na 20 jaar griffier te zijn geweest.

Op 7 maart 2002 werd de Wet Dualisering gemeentebestuur doorgevoerd. Jaspers was de allereerste griffier van de gemeente Helmond; uniek in Nederland. Slechts een enkeling is vanaf de start van het dualisme in 2002 nu nog steeds griffier in hun gemeente. In de afgelopen 20 jaar heeft hij ruim 261 raadsvergaderingen voorbereid en bijgewoond en ruim 2700 raadsbesluiten getekend.

Grote bijdrage 

Jaspers heeft een grote bijdrage geleverd aan de nieuwe bestuurlijke structuur van de gemeente en de positie van de gemeenteraad. Hij gaf de griffie als nieuw ambtelijk onderdeel, in belangrijke mate vorm.

Als blijk van grote waardering voor de decennia-jarenlange inzet van Jaspers voor de gemeenteraad van Helmond heeft het college de Stadspenning toegekend. De Stadspenning van de gemeente Helmond kan worden toegekend als blijk van waardering voor een activiteit of een reeks van activiteiten, waarmee de lokale gemeenschap opmerkelijk werd gediend.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.