Jan van Brabant College start in 2025 met nieuwbouw

Het college van burgemeester en wethouders (B&W) stelt 19 miljoen euro beschikbaar voor de nieuwe huisvesting van het Jan van Brabant College. In 2023 en 2024 zullen de eerste voorbereidingen worden getroffen waarna in 2025 gestart wordt met de bouw. Tot die tijd blijft de vestiging op de Molenstraat gewoon op zijn plek. 

“De gemeente heeft de plannen op het gebied van onderwijshuisvesting vastgelegd in het Integraal Huisvestingplan Onderwijs (IHP). Dit plan is opgedeeld in twee fases,” laat de gemeente weten. Fase 1 loopt tot 2025 en de nieuwbouw van de school maakt deel uit van fase 2. ‘’Met een nieuwe school willen we voldoen aan de moderne onderwijseisen en de duurzaamheidscriteria. Door modulair te bouwen kunnen we bij veranderende leerlingaantallen op- en afschalen, zodat we niet voor eventuele leegstand bouwen. Daarnaast willen we door nieuwbouw van het Jan van Brabant College een gelijk speelveld creëren tussen de verschillende Helmondse middelbare scholen’’, aldus wethouder Dortmans (Jeugd, Onderwijs en Gezondheid).

Financieel de beste optie

Op lange termijn is voor alle partijen de beste optie dat er nieuwbouw komt voor de school. Over de exacte locatie van de nieuwbouw wordt op een later moment beslist. Voorzitter van het College van Bestuur van Jan van Brabant College, Marcel Meulen, is enthousiast over het voorstel dat het college van burgemeester en wethouders voorlegt aan de gemeenteraad. Volgens algemeen-directeur Geert-jan Nillesen biedt het besluit een mooi perspectief om de onderwijsvisie nog beter en duurzamer voor de leerlingen en medewerkers vorm te geven.

In maart en april wordt het voorstel over de nieuwbouw in de gemeenteraad behandeld.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Liam Toll - Redactie

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek, schrijft verhalen en houdt interviews voor de nieuwsuitzendingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *