Jan van Brabant Deltaweg scoort met Tiktok-filmpje en gaat viraal

Het idee ontstond tijdens een tussenuur. Bas van den Bogaert (NASK) en Mark Mobach (Engels) brainstormden over invulling van een filmpje voor het Tiktok-account van de school (@JvBDeltaweg).

“Ik denk dat dit wel lachen is”. “-Heb je straks een momentje?” aldus Mark tegen Bas. Met een fiets van de school in handen startten de opnames. Nog geen 15 minuten later was er een eindproduct. Voordat het geplaatst werd, moest het aan de meest kritische volgers van de school (eindexamen leerlingen leerjaar 4) voorgedragen worden. “Ja, deze is echt tof meneer”.

Het filmpje werd online gezet en 2 uur later was de 100.000 keer bekeken aangetikt. Een kleine week verder lijkt de teller op 930.000 keer bekeken langzaam verder te tikken tot de mijlpaal van een miljoen. “Bizar” aldus Bas en Mark. “Wij hadden het idee dat het goed in elkaar zat en grappige factoren had, maar niet dat het zo zou exploderen.

Wij zijn een kleine school van zo’n 300 leerlingen. Dan is het supertof dat we landelijk opeens te zien zijn onder de Tiktokkende jeugd. We merken ook dat het onze leerlingen iets doet, want het is natuurlijk hun school die overal te zien is”. Er zijn al ideetjes voor een volgend filmpje. “Eerst even laten bekoelen. We hebben vorige week ook een geweldige open dag gehad met veel enthousiaste leerlingen en ouders. We zitten nu in de toetsweek, dus wellicht dat we iets kunnen bedenken. Voor nu is het vooral erg tof”, eindigt Mark. Het filmpje is te bekijken via tiktok.com/@jvbdeltaweg.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *