• Jan van Brabant: diploma-uitreiking in Hollywood sferen
  • Jan van Brabant: diploma-uitreiking in Hollywood sferen
  • Jan van Brabant: diploma-uitreiking in Hollywood sferen

Donderdagavond (2 juli) was er een diploma-uitreiking zoals een uitreiking eigenlijk moet zijn. Mooie auto’s, leerlingen in gala kleding en toch een gezellig feestje met belevenissen van een laatste schooldag. Zij kregen hun diploma  VWO en VWO-TTO. 

De leerlingen kwamen in vol ornaat in het gezelschap van de ouders het schoolplein op. Daar werden zij ontvangen door de conciërge die voor deze avond ook in galakostuum liep en hen begeleidden naar de aula. Toen iedereen aanwezig was (het waren 33 leerlingen en allemaal geslaagd) volgde er even een toespraakje en namen de mentoren het praten over om zo elke leerling naar voren te roepen voor hun diploma. Iedereen kreeg nog een klein verhaaltje mee over hoe de afgelopen 6 jaren gegaan zijn en kregen hun diploma, felicitaties en succeswensen.

Na het ondertekenen werden de leerlingen verzocht naar buiten te gaan om met volle teugen te genieten van wat hen te wachten stond. De leerkrachten wilden hun laten zien en laten meemaken hoe er een laatste schooldag uit hoort te zijn. Vooral, omdat de leerlingen de laatste tijd door de crisis veel moesten missen. Wat stond hen te wachten? Allereerst stonden er twee peperdure auto’s geparkeerd waarmee zij op de foto konden. Omdat er geen kermis is dit jaar stond er verderop een suikerspin dame die iedereen, die het wilden een suikerspin aanbood. Daarnaast stond een grijpmachine waar de studenten een knuffel, als zij geluk hadden, konden bemachtigen. Maar er zat ook één opvallende beer in (gekleed in Jaquet en muts) en dit was de beroemde Jan van Brabant beer. Kreeg je die te pakken, dan had je een echt collectors item gewonnen. Natuurlijk gebeurde dit niet want de kast was volgeladen met knuffels. In een andere hoek was de sensatie van de avond te beleven.

Een groot zeil met een gat er in en een tafel op drie meter afstand. Hier konden de studenten slagroomsoezen gooien. Er stond achter het zeil een mentor met het gezicht door het gat. Iedereen mocht drie soesjes gooien. Ik kan u vertellen dat de rij met liefhebbers steeds langer werd en als er een mentor in het gezicht geraakt werd, volgde er een oorverdovend gejuich. Als laatste attractie was er de zaal met een green wall. Daar konden de studenten een foto maken met elk gewenst thema.

Ik maakte kennis met Sjoerd de Wit. Een leerling die ook geslaagd was en erg goed gitaar kan spelen. Als demonstratie gaf hij in de zaal een minioptreden op muziek van een muziekband. Maar hij was ook de ontwerper van het nieuwe school shirt en elke leerling kreeg als afscheid ook nog eens zo’n shirt mee.

Na drie uurtjes op school te zijn geweest vonden de meesten het wel genoeg en gingen met hun ouders afscheid nemen van de leerkrachten. Het is niet verwonderlijk dat zowel de mentoren als de leerlingen soms met trillende stem elkaar bedankten voor de leerzame, maar vooral mooie jaren en wensten elkaar nogmaals veel succes toe voor de toekomst. Het echte leven kan beginnen.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *