Jazzbands in de Helmondse binnenstad. Het heeft wel lang geduurd maar eindelijk was het weer zover: er klonk weer muziek in het centrum. Als voorloper op het Jazzfestival in 2021 was er op zondag 26 juli een try-out van diverse jazzbands die de hele middag voor muziek en vermaak zorgden.

In het centrum startten de jazzbands omstreeks 13.00 uur met hun muziekfeest. Vijf Jazzbands wisten met hun vrolijke muziek er een swingend feest van te maken. Papa Dre Jazzband, The Sail Jazzband, The Juggets, Tjonge Jonge en Jazz O’leans brachten een Jazz-aubade aan de Helmondse bevolking. De route die zij liepen was van de Markt door de Veestraat naar het Havenplein en zo terug naar de Markt waar zij rond 16.00 uur een spetterende finale verzorgden.

Hun swingende muziek viel in de smaak bij het publiek. Op de Markt gingen de voeten van de vloer op de vrolijke klanken. Velen waren blij dat er weer eens muziek te horen was in de stad. Natuurlijk was er behalve de swingende muziek ook humor bij de bands. Een van de leden van een band was zo fanatiek aan het spelen dat zijn klarinet door midden brak, maar hij bleef rustig doorspelen. Een ander bandlid speelde een solo en zijn muzikale collega legde zijn rieten hoedje op de grond voor zijn voeten om de mensen er geld in te laten doen. Helemaal hilarisch werd het toen een mevrouw er twee stuivers in gooide in de veronderstelling dat het serieus bedoeld was.

Tijdens de finale was het echt een groot swingend feest omdat de bands met elkaar gingen spelen. En bij het overbekende nummer (van de Blue Diamonds) Ramona klapte en zong iedereen mee, inclusief de aanwezigen die zaten te genieten op de terrasjes. Als kleine beloning kregen de muzikanten  frikandellen of kroketten aangeboden als tussendoortje. Een banjospeler kon niet wachten en nam al tijdens het spelen een kroket en stopte deze in zijn mond. Maar ja, kroketten zijn meestal heet als ze pas klaar zijn. Dus het gezicht van de speler sprak boekdelen. Gloeiend heet in de mond en niet kunnen stoppen met spelen. Dit leverde voor de aanwezige pers en fotografen een mooi plaatje op.

Helaas komt aan alle mooie dingen een einde en toen er werd aangekondigd dat er nog een nummertje gespeeld zou worden voor het afgelopen zou zijn waren de kreten “BIS” niet uit de lucht te slaan. Het was een zeer gewaardeerd evenement en het zal volgend jaar zeker terug komen.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *