Michelin kok Jermain de Rozario uit Helmond opent een tweede zaak genaamd Mencoba. Hierin gaat hij jonge koks begeleiden om hun creativiteit te uiten in het koken. Mencoba is Indonesisch en betekent ‘’proberen’’ dus de jonge koks krijgen alle vrijheid om te proberen.

Jermain wil de leerlingen een rugzakje meegeven met ervaringen. ‘’ Het gaat niet alleen over het goed kunnen koken’’, Jermain wil af van het ouderwetste werkleven, de maatschappij verandert dus het werkleven ook. In Mencoba wilt Jermain jonge koks alle stijlen van koken leren, maar ook het zakenleven als kok bijbrengen. Jermain wil Mencoba niet definiëren als cursus of opleiding. De leerlingen gaan aan het werk en proberen, zo krijgen zij meer ervaring en leren ze beter.

Voor meer informatie over Mencoba, kijk dan de reportage vrijdag.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in jouw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *