Jeroen Lammers genomineerd voor vitaalste medewerker

Cardioloog Jeroen Lammers, werkzaam in het Elkerliek ziekenhuis, is door het ziekenhuis genomineerd voor de titel ‘vitaalste medewerker van Nederland’. De Nationale Vitaliteitsweek gaat elk jaar op zoek naar de vitaalste medewerker om deze in het zonnetje te zetten en daarmee anderen te inspireren. “Een organisatie is zo gezond en vitaal als haar medewerkers”, staat geschreven op de site van de Vitaalste Medewerker. Daar zijn ze het in het Elkerliek helemaal mee eens. “En wie kunnen we nu beter nomineren dan onze eigen Leefstijlarts!”

Onderbouwing door het Elkerliek

Hoe het Elkerliek zijn nominatie van vitaalste medewerker onderbouwt: “In de eerste plaats omdat hij een bevlogen arts is voor ons ziekenhuis met hart voor de mens. Hij is als cardioloog inspirerend en innoverend, kijkt verder dan alleen het ziektebeeld van de patiënt die hij voor zich heeft. De ziekte van de persoon die bij hem op de poli komt is vaak een gevolg van meerdere oorzaken in de leefstijl. Jeroen heeft zich tot doel gesteld om de gezondheid van deze mensen te verbeteren, en niet alleen door een medicijn voor te schrijven. Door goede voorlichting te geven over voeding, sport, slaap en stressvermindering kan samen met de patiënt uiteindelijk worden bereikt dat dat medicijn misschien helemaal niet meer nodig is.

Vanuit zijn opleiding als leefstijlarts en zijn positieve gedrevenheid is daar uiteindelijk ook het leefstijlloket uit ontstaan. Op het leefstijlloket is nog meer tijd voor de patiënt om in te zoomen op zaken die de patiënt zelf kan aanpakken om zijn/haar gezondheid te verbeteren. Dit doen we samen met een groot netwerk in onze hele regio. Jeroen bezit een goede portie humor, is goedgehumeurd en als kartrekker motiveert hij ook andere medewerkers om met vitaliteit bezig te gaan.”

“Om dit allemaal uit te dragen, doet hij er zelf ook alles aan om vitaal en gezond te zijn (en te blijven). Dit doet hij door elke dag gezonde maaltijden te bereiden, voldoende groenten te eten en regelmatig te bewegen. We kunnen dus wel stellen dat Jeroen hét boegbeeld is voor vitaliteit in ons ziekenhuis”, aldus de motivatie van het Elkerliek. “Jeroen is met recht de vitaalste medewerker van het Elkerliek Ziekenhuis, maar misschien ook wel van Nederland.”

Geef je stem aan vitaalste medewerker Jeroen

Jeroen: “Het bevorderen van gezondheid is in mijn vak minstens zo belangrijk als het behandelen van een ziekte. ‘Practise what you preach’ helpt hierbij. Het uitdragen van het belang van een goede leefstijl gaat bijna als vanzelf wanneer je de voordelen ervan ook zelf ervaart. In kleine stapjes vooruit; minder bewerkte voeding, meer dagelijkse beweegmomenten en meer aandacht voor ontspanning en slaap. Zowel fysiek als mentaal heeft mij dat al heel veel opgeleverd. Die vitaliteit gun ik iedereen en zeker ook mijn patiënten.”

Stemmen op Jeroen als vitaalste medewerker van het jaar kan tot 1 februari via: Jeroen Lammers – Vitaalste medewerker

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Anja Donkers - Redactie

Anja Donkers DitisHelmond Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *