Wat zijn jeugdlintjes? Onze “praatjesmakers” in Helmond geven het antwoord.

Wat zijn jeugdlintjes en wie zou er nou echt eentje verdienen? De zusjes Lotte (6) en Vera (3) en de vriendinnen Pien (11) en Tessa (11) gingen er over met elkaar in gesprek. En wat zijn het geweldige meiden!

De gemeente Helmond heeft een nieuwe gemeentelijke onderscheiding, het Jeugdlintje. Jongeren tussen 6 en 18 jaar die iets heel bijzonders hebben gedaan voor de stad of (één van) haar inwoners komen in aanmerking voor deze onderscheiding.

poster jeugdlintje A4Helmond wil kinderen en jongeren stimuleren om zich belangeloos in te zetten voor de samenleving. En daarnaast haar waardering uiten voor kinderen en jongeren die hun maatschappelijke inzet tonen. De burgemeester reikt de eerste ‘Jeugdlintjes’ voortaan jaarlijks uit op of (als deze datum in een weekend valt) rondom 20 november, de Internationale dag van de Rechten van het Kind. De onderscheiding bestaat uit een oorkonde en kledingpin. Een commissie, met daarin onder meer de burgemeester en wethouder De Leeuw (Jeugd en Onderwijs) beoordeelt de aanmeldingen.
Burgemeester Elly Blanksma. “Onze maatschappij kan niet zonder vrijwilligers. Tijdens de lintjesregen staan we daar jaarlijks bij stil. Maar het is prachtig om te zien dat mensen zich vaak ook al op heel jonge leeftijd belangeloos inzetten voor anderen. Daarvoor verdienen ze absoluut onze waardering.” Wethouder Margreet de Leeuw: “De jeugd vormt onze toekomst. Ik hoop dat we met deze onderscheiding jaarlijks de jonge Helmondse helden in het zonnetje kunnen zetten en tegelijkertijd anderen kunnen stimuleren en motiveren.”

Bijzondere prestatie
Bij een bijzondere prestatie kan worden gedacht aan:

  • vrijwilligerswerk op een breed terrein;
  • het breed bespreekbaar maken van maatschappelijk relevante onderwerpen zoals zinloos geweld, roken, pesten en alcohol;
  • het organiseren van een goed doel;
  • langdurige hulp geven aan familieleden, ouderen of zieken.

In de beoordeling wordt rekening gehouden met de leeftijd, de mate van vrijwilligheid en hoe lang de inzet heeft geduurd. Ook het bijzondere karakter en de uitstraling van de verdienste tellen mee.
Aanmelden
Mensen die kandidaten willen aanmelden, kunnen op www.helmond.nl/jeugdlintje terecht voor meer informatie en voor een aanmeldformulier. Aanmeldingen voor de jeugdlintjes van 2017 moeten voor 20 september as. zijn ingediend.

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk 
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk?  Abonneer je gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!
Digitaal-wijkgericht-nieuws: Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *