Jeugdtheaterschool Annatheater bestaat 15 jaar. Om dit te vieren speelt Anna Producties, het elite corps van de school, de voorstelling Assepoester. De eerste voorstelling is zaterdag 9 oktober. De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar. Het begint om 19.30 uur. Regisseur en dramadocente Lavínia Germano is vanaf het begin betrokken bij het Annatheater. Volgens haar groeit De Jeugdtheaterschool  in populariteit.

Vijftien jaar lang biedt Annatheater een gedegen lesprogramma waarin kinderen en jongeren hun talenten ontwikkelen. Op de Jeugdtheaterschool leren kinderen vaardigheden die je als acteur (en als mens) nodig hebt om wat je denkt en voelt over te brengen op een ander. Je leert hoe je je lichaam en stem kunt gebruiken. Je wordt bewust van de ruimte die je inneemt en leert samenwerken. Je verbeelding wordt ontwikkeld en je leert deze te gebruiken. Door de ambachtelijke kant van acteren nadrukkelijk aan bod te laten komen krijgt de vrije creativiteit van de kinderen en jongeren handen en voeten.

Het Annatheater is een werktheater waar het ontwikkelen van voorstellingen voorop staat. Daarom is het theater geliefd als try-outplek. Daarom melden kinderen en jongeren zich om hulp bij het vormgeven van zelfgemaakte voorstellingen. Daarom komen groepen daar hun voorstelling afmonteren.

De voorstellingen van Assepoester zijn verder nog te zien op 10, 15, 16 en 17 oktober. Het is een familievoorstelling, door jongeren gespeeld. Informatie kaartverkoop  06-28104333.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *