Zoals elk jaar organiseert Jibb+ tijdens de vakantie een sportmanifestatie voor de jeugd. De kinderen kunnen zich inschrijven en op bepaalde sportvelden wordt er een programma afgewerkt. De sporten zijn vaak verschillend, een kind zal niet gauw twee keer dezelfde sport krijgen. Daarom zijn er diverse portvelden in Helmond gereserveerd waar de kinderen zich die dag kunnen vermaken. Deze dagen worden begeleid door de mensen van Jibb+ en aangevuld met vrijwilligers en stagiaires. Ik ging een dagje fietsen en bezocht enkele sportvelden waar Jibb+ aanwezig was.

Mijn tocht begon in Brouwhuis waar de mensen van Jibb+ de velden van honkbalvereniging Mulo in gebruik hadden genomen. De sport die beoefend werd was natuurlijk het honkbal. Er werd op een veld geoefend in het slaan van de bal en iets verderop waren de kinderen bezig met het vangen en rollen van de bal. Er werd regelmatig gewisseld van plek zodat ze niet de hele tijd het zelfde moesten oefenen.

Daarna reed ik naar de velden van Swift handbal. Daar kregen de kinderen onder andere een wedstrijd met behulp van een springkussen. Op het andere gedeelte werd er met pionnen een estafetterace gehouden. Dat de kinderen het naar de zin hadden bleek uit het feit dat toen het tijd was om te stoppen voor een kleine pauze, er wel een beetje sip werd gekeken. Maar ze hadden wel trek. De doos met fruit was binnen een mum van tijd bijna leeg.

Tenslotte fietste ik naar Brandevoort waar het op de velden van de voetbalvereniging een drukte van jewelste was. Hier waren ook de kleinste kinderen aanwezig. Onder leiding van de Jibb+ trainster Kim konden de kinderen op de parkeerplaats gaan steppen of met een skateboard aan de slag. Iedereen kreeg wel een helmpje op en er werd goed opgelet door de vrijwilligsters en stagiaires dat er geen auto’s aankwamen tijdens het spelen. Op het veld werden er voetbalwedstrijden gehouden en op het andere gedeelte waren er kinderen aan de slag met hockey. Er waren genoeg mensen van Jibb+ aanwezig dus iedereen kreeg voldoende aandacht en tips ter verbetering van het sporten. Het blijkt dus wel dat de kinderen zich niet hoeven te vervelen in de vakantie. Er is genoeg te doen.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *