Het heeft lang geduurd voor de kinderen weer in groepsverband mochten sporten en spelen. Nu  het zo ver is heeft Jibb+ er flink aan gewerkt om het voor elkaar te krijgen dat de kinderen weer diverse sporten konden uitoefenen.

Op donderdag 7 mei werd er flink gewerkt op het sportterrein de Espendonk. Op het voetbalveld van Bruheze werden er behendigheidsspellen gedaan met hoepels, ballen, emmers en natuurlijk het voetbal. Het was een intensieve morgen zodat menig kind toch wel wat vermoeid was na het spelen. Onder leiding van de Jibb+ mensen Ilse en Joes werd iedereen flink bezig gehouden maar de kinderen hadden er reuze zin in.

Op het terrein ernaast, op het tennisveld van TC Espendonk werden er tennislessen gegeven. Mensen van Jibb+, Ruud, Sander en Phil hadden elk een groep kinderen onder hun hoede genomen en lieten ze behoorlijk zweten met behendigheidsoefeningen en tennissen. Ook de padelbaan werd gebruikt. Iets wat de kinderen wel interessant vonden want de rackets zijn kleiner, de vloer was felblauw en ze waren omgeven door glazen wanden. Ook de behendigheidsoefening: zoveel mogelijk tennisballen op een raket leggen en er mee gaan zitten en staan zonder een bal te laten vallen was erg in trek. En dankzij het schitterende weer was iedereen vol enthousiasme en fanatiek. Zo konden sporten en spelen worden gecombineerd.

Op de vrijdag was het Mulo honkbalveld de sportlocatie. Charlotte, Giel en Oscar probeerden de jeugd de beginselen te leren van het honkbal. Dat viel niet mee want om de bal te raken moest je toch wel wat kracht hebben. Al gauw hadden zij het door en leek het wel een echte honkbalwedstrijd, zo fanatiek waren de kinderen. Deze dagen waren dus nuttig en goed besteed want iedereen had het enorm naar de zin. En Jibb+ verkondigde dat er nog veel meer sportlessen aan kwamen. We zijn benieuwd…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *