Jibb+: Ontdek atletiek tijdens de themaweek

Doe mee met de themaweek atletiek. Tijdens de themaweek van 3 t/m 9 april kunnen scholieren en volwassenen kennismaken met atletiek. In samenwerking met de Helmondse Atletiek Club, Lopersgroep Brandevoort en ECH Sportlife Plus wordt deze week extra aandacht besteed aan atletiek.

Themaweek voor volwassenen

Volwassenen kunnen tijdens de themaweek atletiek werken aan hun looptechniek en gratis aansluiten bij de reguliere trainingen. “Atletiek kan voor veel 55-plussers een passende beweegactiviteit zijn. Zo verbeter je met atletiek je conditie en word je er sterker en fitter van”, vertelt Kristian van den Nouwlant, coördinator buurt, wijk en zorg bij Jibb+. Je kunt je gratis inschrijven op www.jibbplus.nl. Mocht digitaal aanmelden niet lukken, dan mag je je ook telefonisch aanmelden via 0492-347071.

Atletiek clinics op scholen

Ook in het basisonderwijs besteed Jibb+ extra aandacht aan atletiek. Zo geeft Jibb+ tijdens de themaweek clinics atletiek op het sportpark van de H.A.C. Deze activiteiten vinden plaats onder schooltijd en scholen kunnen zich hier voor opgeven.

Waarom een themaweek?

Tijdens de themaweken worden sporten in de spotlight gezet die minder makkelijk kunnen worden aangeboden op scholen, in gymzalen of die op hun eigen locatie voor nog meer enthousiasme en beleving zorgen. “Er is nu voor atletiek gekozen om kinderen en volwassen enthousiast te maken voor de Halve Van Helmond. Kinderen en jongeren kunnen meedoen aan de Kidsrun of de 5K Challenge. Volwassenen en senioren kunnen meedoen aan de wandellopen, hardloopwedstrijden of aan de Unieke loop. Dit onderdeel is voor iedereen toegankelijk en mag afgelegd worden op jouw manier!”, vertelt Kristian van den Nouwlant. Kijk op www.halvevanhelmond.nl voor meer informatie over de verschillende onderdelen.

De inschrijving voor de atletiek activiteiten voor volwassen is geopend, kijk op www.jibbplus.nl en meld je aan!

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Jibb+

Jibb+ draagt bij aan een vitaal Helmond door voldoende beweging en gezonde voeding toegankelijk en aantrekkelijk te maken voor iedereen, waarbij extra aandacht is voor het verkleinen van gezondheidsverschillen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *