• sporten in de herfstvakantie

In de herfstvakantie kon je weer lekker sporten op diverse sport locaties in Helmond. Dinsdag, 25 oktober konden de kinderen terecht in het Veka-sportcentrum.

Daar werden handbal workshops gegeven onder leiding van mensen van Jibb+ (John Deckers) en Swift handbal( Inge). Om een beetje warm te worden begonnen de kinderen met enkele spelletjes zoals tikkertje en hindernissen met een bal. Toen begon het echte werk, zigzaggen en de bal in een net gooien, oefeningen voor het trainen van snelle voetjes.

En uiteindelijk kon er een klein wedstrijdje gespeeld worden. Iedereen had het naar de zin en de ouders keken vrolijk vanaf de zijkant toe hoe hun kroost zich in het zweet werkten met de bal.

Bij sportschool Maach in de wethouder Ebbenlaan is een ander verhaal. Eigenaar Chaib el Maach zweert bij het feit dat weerbaarheidstrainingen het belangrijkste zijn, vooral bij de jeugd. Dus in de sportweek gaf hij trainingen aan de jongeren. Samen met zijn assistente Cheyenne Giepmans leerde hij de jeugd het slaan en verdedigen. De kinderen vonden het prachtig. Vooral het werken met en bij de bokszakken. Maar soms zag je een toekijkend moedertje een beetje angstig staren naar hun kroost omdat het slaan (met de handschoenen aan) wel af en toe heftig was. Maar alles verliep naar wens bij Chaib en was dik tevreden. Hij hoopt stiekem dat er nog kinderen terug zullen komen voor de echte lessen.

En tenslotte waren er de turnworkshops op de vrijdag. Dat vond plaats in de gymzaal van obs De Stroom in Brouwhuis. Daar werden de kinderen (9 stuks) ontvangen door de dames van Avanti, Danielle en Arina en door de Jibb+ coach John Dekkers met zijn (summa) assistente Fenne. Eerst kregen de kinderen een korte uitleg over de koprol en toen gingen zij aan de slag op de dikke valmatten en de kleinere matten met hindernissen. Tenslotte kregen de kinderen oefeningen op de evenwichtsbalk. Ze vonden het spannend zo te lopen op die balk en er waren kinderen die het wel durfden maar dan moest de juffrouw mee lopen.

Zo verliep er een week van sporten en plezier. Misschien dat er kinderen zijn die het sporten zo leuk vinden dat zij op een sportvereniging willen om meer te sporten…

Verslag en Fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *