In Mierlo-Hout werd vrijdag 8 december het startschot gegeven voor de QR-FIT beweegroutes. Scholieren en ouderen volgden de reeds bestaande beweegroute, maar dan via een app.

Vijf digitale beweegroutes

Jibb+ heeft, in samenwerking met QR-FIT en de gemeente Helmond, vijf van de twaalf bestaande beweegroutes gedigitaliseerd. Het gaat om de routes in de Warande, Helmond-Noord, Mierlo-Hout, Brouwhuis en de Binnenstad. Op de route staan acht palen met QR-codes. Je scant een code en dan krijg je de bijbehorende beweegoefening te zien op je mobiel. “Een mooie gelegenheid om te werken aan spierkrachtversterking in de openbare ruimte”, volgens Jibb+. Mocht je niet zo handig zijn met een smartphone, is dat geen probleem. De oefeningen staan ook als tekst op de palen beschreven.

Uitbreiding mogelijk

De vijf gedigitaliseerde routes tellen momenteel 50 QR Fit-palen. Dit is mogelijk nog maar het begin. Wanneer het idee in deze vijf wijken aanslaat, is altijd uitbreiding naar de andere wijken mogelijk. “Wij denken dat het een gebruiksvriendelijk platform is dat voor iedereen toegankelijk is”, denkt Jibb+. “Ook houdt de app je voortgang bij, zodat je kunt zien hoe je het de afgelopen tijd gedaan hebt.”

Twaalf routes van vier kilometer

De twaalf bestaande beweegroutes worden al aangegeven met gele pijlen op het wegdek. Elke route is ongeveer vier kilometer lang en lopen zoveel mogelijk door een natuurlijke omgeving. Iedere eerste maandag van de maand zal bij één beweegroute begeleiding zijn van de buurtsportcoach van Jibb+. “We noemen dit ‘Wandelen met…’. Iedereen is dan van harte welkom om aan te sluiten. Vooraf aanmelden is niet nodig. De data met daarbij vermeld in welke wijk de buurtsportcoach aanwezig is, komen zo snel mogelijk op onze site.”

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Jason Gerritsen

DitisHelmond medewerker: video-journalist - IT ondersteuning Gepassioneerd, enthousiast, gedreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *