De organisatie van Jibb+ is regelmatig te zien op diverse mediakanalen. Tegenwoordig zijn zij druk met het bezoeken van bejaardenhuizen en zorgcentra om de ouderen  op afstand bezig te houden met lichte sportoefeningen voor buik, benen en armen. Zij bezoeken elke week een andere locatie om buiten de oefeningen te geven. Dit gaat via het contact met de mensen vanaf het balkon. Dat het in smaak valt bij de ouderen blijkt uit het feit dat steeds vaker meer mensen mee doen. De ouderen zijn dan even bezig en hebben een sociaal contact met de mensen van Jibb+.

Als wijkreporter mocht ik mee naar enkele adressen om te zien hoe het in zijn werk gaat. Bij Leonardus gaat het vaak via een live-verbinding. Maar meestal vindt het plaats in en achter het verzorgingstehuis. Zo bezoeken zij elke week de Kortenaar in Helmond-oost, de Rivierenhof in Brouwhuis, de Rozenhof in Helmond-binnenstad,  de Ameideflat en andere locaties in Helmond.

Sportief bezig op locatie

Op woensdag 8 april begonnen zij om 14.00 uur bij de Kortenaar. Chaib el Maach, Sophie Pennock, Flo de Haan, Maaike Juffermans en Ilse Lahaje verzamelden zich op de locatie. Toen er via een megafoon genoeg bewoners verschenen op de balkons, en er kwamen er zelfs enkele bewoonsters naar beneden, begon het team met behulp van muziek de oefeningen. Al met al duurde het een half uurtje, daarna gingen zij naar de achterkant om daar de bewoners/sters te verleiden tot de oefeningen.

En er verschenen  toch wel aardig wat mensen die allen flink meededen. Op een gegeven moment kwamen er zelfs enkele mensen uit de straat die zich ook bij de oefeningen aansloten. Ook hier duurde het ongeveer een half uurtje. Daarna vertrok het Jibb+ team naar de volgende locatie.

Zo verzorgen  zij elke dag op een andere locatie  hun bewegingslessen. En het mooie is dat deze locaties elke week worden bezocht op dezelfde dag en op het zelfde tijdstip. Bijvoorbeeld elke woensdag zijn zij om 14.oo bij de Kortenaar en om 15.00 uur bij de Rozenhof. Zo worden de ouderen regelmatig wekelijks op het zelfde tijdstip bezocht voor de oefeningen.

Bij speeltuin Leonardus zit Gerard Feijen elke dag om half tien voor de camera om de oefeningen te geven via de webcam. Dan kan iedereen in Helmond meedoen. Zo blijkt dat de meeste mensen er toch behoefte aan hebben om te bewegen wanneer zij willen en wanneer zij willen. Hoe lang dit doorgaat ligt aan de mensen zelf. En aan de tijd dat de deelnemers verplicht binnen moeten blijven. Als er behoefte aan is en blijft,  kan dit ook wel eens een blijvertje worden…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *