Lezing John en Joyce Ramsbotham voor Groei en Bloei Helmond

In de werkruimte van Ria van Mierlo geven John en Joyce Ramsbotham een lezing. Deze gaat over “Bladeffecten, kleur en vorm” en “Planten voor de toekomst”. De lezing is op dinsdag 19 april om 20.00 uur aan de Medevoort 9A te Helmond.

Het Engelse echtpaar John & Joyce Ramsbotham is eigenaar van “Op de Haar”, een 2 ha grote tuin midden in het Hoevelakense Bos (Rijksmonument) op de grens van Gelderland en Utrecht. Het is hoofdzakelijk een schaduwtuin die gecreëerd is rondom de oorspronkelijke veenontginningssloten die uit de 14de eeuw dateerden.

In 30 jaar tijd hebben ruim 4500 verschillende plantensoorten hier een tehuis gevonden. John en Joyce gaan iets over de geschiedenis en het ontstaan van de tuin vertellen en laten zien hoe deze door de seizoenen verandert. In de bostuin bloeien de meeste planten in het voorjaar voordat de bladeren van de bomen hun schaduw werpen. Daarom wordt bij de beplanting extra aandacht besteed aan contrasterende bladkleuren en -vormen om de spanning er in te houden. De laatste jaren zijn er veel nieuwe planten ontdekt en geïntroduceerd en deze zijn heel interessant voor de tuin. John en Joyce laten deze de revue passeren en laten zien hoe makkelijk en interessant veel van deze nieuwe introducties zijn.

Kijk vooraf eventueel even op de website www.opentuinopdehaar.nl

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Anja Donkers - Redactie

Anja Donkers DitisHelmond Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.